Un copil de 7 ani din Capitală și-a pierdut vederea definitiv după ce s-a jucat cu petarde

Ultima actualizare: 29-12-2019 19:27

Aveți grijă și nu lăsați copiii să se joace cu petardele. Se pot răni grav, atrag atenția, încă o dată medicii și polițiștii.

După tragedia de Crăciun, când un bărbat a murit din cauza unei petarde, 7 persoane au fost grav rănite pentru că au manevrat greșit articole pirotehnice.

Un grup de copii care încearcă să arunce în aer nişte indicatoare rutiere cu petarde, pun în scena un spectacol amuzant, în opinia lor, dar extrem de periculos, în realitate. Dovada că şi în acest an câţiva adolescenţi au rămas mutilaţi după o aşa-zisă joacă nevinovată.

Doar la spitalul de oftalmologie din Bucureşti, în ultimele zile, doi copii de 7 şi 8 ani au ajuns cu răni grave după ce s-au jucat cu petarde. Unul dintre ei şi-a pierdut definitiv vederea la un ochi, iar celălalt este supus mai multor intervenţii pentru a i se salva ochii vătămaţi. Va rămâne însă, cel mai probabil, cu sechele pentru tot restul vieţii.

Monica Pop, medic: "N-o să mai poată să conducă maşina, să practice unele meserii, este un handicap."

Autorităţile organizează controale, dar şi comercianţii sunt foarte mulţi. Doar în cadrul acţiunii naţionale "Foc de artificii" au fost confiscate 64 de tone de articole pirotehnice. Aproape 500 de persoane sunt cercetate penal şi riscă închisoarea de la 3 luni la un an.

Poliția Capitalei: "În Capitală au fost descoperiţi doi bărbaţi care vindeau 1000 de kg de artocle pirothenice."

Legea ne permite să folosim doar fumigene, lumânări, jerbe de tort şi clasicele "steluţe" de pom, care sunt încadrate în categoria F1. Celelalte pot fi puse în scenă doar de firme autorizate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO