Preferată în aceste zile de vacanță de mii de turiști, Poiana Brașov a devenit și ținta hoților. Duminică dimineață, indivizi necunoscuți au aruncat în aer un bancomat din zona unui complex turistic și au plecat de acolo cu o sumă însemnată.

Hoții au folosit gaz metan ca să provoace explozia și deocamdată nu au fost prinși.

Bancomatul jefuit era montat în curtea unui restaurant din apropierea pârtiilor - unde zilnic, în această perioadă, petrec mii de turişti. Hoţii au dat lovitura dimineaţa, înainte să vină angajaţii:

Vânzător: De dimineaţă am găsit că este poliţia aici.
Reporter: Ce se ştie de bancomatul de acolo?
Vânzător: Că fost spart.
Reporter: Există vreun suspect? 
Vânzător: Suspectul dacă ai văzut cine este, este bine. Dacă nu, nu.

Turist: Aveam nevoie la bancomat.
Reporter: Şi nu te au lăsat poliţiştii?
Turist: Nu, că a fost un incident, că au spart un bancomat.

Anchetatorii bănuiesc că explozia a fost provocată cu gaz metan. Acum două zile, bancomatul fusese alimentat cu peste 100.000 mii de lei şi 1.000 de euro şi nu se ştie încă suma cu care hoţii ar fi reuşit să fugă. Echipele de criminalişti au luat amprente şi au încercat să găsească indicii care să îi conducă la suspecţi.

Nadia Olaru, purtător de cuvânt IJP Brașov: Echipa operativă desfăşoară cercetări la faţa locului în vederea identificării persoanelor sub coordonarea procurorului.
Reporter: Au fost persoane rănite?
Nadia Olaru: Nu au fost victime în urma incidentului.

Pentru că în zonă sunt mulţi turişti, majoritatea bancomatelor au fost alimentate cu bani, iar hoţii au fost siguri că prada va fi bogată.

Turist: "Sunt oameni care nu vin să muncească, decât să fure, mai ales acuma că ştiu că sunt mai mulţi bani şi oamenii au nevoie. Uite, vin cu cardurile, nu mai vin cu portofele pline."

Poliţiştii vor verifica imaginile surprinse de mai multe camere de supraveghere din zonă, dar şi registrele cu turiştii care s-au cazat în Poiana Braşov în ultimele zile.

În urmă cu un an, hoţii au aruncat în aer un bancomat din Braşov şi au plecat cu peste 160.000 de lei. Nu au fost prinşi până acum.