Copilul de 13 ani din Vaslui, care a cazut in apele raului Barlad si a fost adus la mal in stare critica, a murit la spital

Dată publicare: 25-06-2015 08:05
Dată actualizare: 28-06-2015 07:01


Un copil de 13 ani din judetul Vaslui, care a cazut in apele raului Barlad si a fost adus la mal in stare critica, a murit joi dimineata la spitalul de pediatrie Sfanta Maria din Iasi.

Inca de la internare, prognosticul medicilor era extrem de rezervat: baiatul a stat sub apa mai bine de o ora, dar medicii au reusit sa-i reporneasca inima, dupa o actiune sustinuta de resuscitare cu adrenalina. Din pacate, trupul fragil al copilului nu a rezistat.

Copilul de 13 ani a mers la pescuit cu prietenii. S-a hotarat sa se racoreasca in rau, desi nu stia sa inoate si habar nu avea cat de adanca este apa in zona. Ceilalti copii de pe mal au vazut ca se duce la fund si au cerut disperati ajutor. Pompierii au intervenit destul de repede si au reusit sa-l gaseasca in mal, la mica distanta de locul in care fusese vazut ultima oara.

Scanfandrii i-au adus trupul la mal, unde medicii au inceput imediat resuscitarea.

Martor: "A incercat un copilas, dar era prea mic copilul, pana a venit un baiat de la pod deja era dus."

Martor: "Am venit, m-am bagat dupa el, dar nu l-am mai gasit."

Col. Neculai Olaru, seful IJSU Vaslui: "Apa avea 3 metri. Prezenta risc pentru echipele de cautare din cauza crengilor de pe marginea raului."

Dupa 30 de minute, inima baiatului a inceput sa bata din nou. Echipajul ambulantei l-a dus de urgenta la spitalul de copii Sfanta Maria din Iasi, insa, desi baiatul avea puls, medicii spun ca activitatea cerebrala era nula si se instaurase coma profunda. Dupa circa zece ore de la internare, medicii au declarat decesul.

Bunica si un unchi al baiatului, care l-au crescut de mic, se vor ocupa acum de inmormantare. Copilul fusese abandonat de mama la nastere.

 

Tags: copil, lac, inec, spital, vaslui,


VIDEO PROTVPLUS.RO