Radu Mazare, eliberat din arest preventiv. Fostul primar al Constantei se afla in "Beciul Domnesc" din 2 aprilie


Ultimul update: Sambata 27 Iunie 2015 07:16
Data publicarii: Miercuri 24 Iunie 2015 19:33
Categorie: Stiri actuale

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis miercuri ca Radu Mazare sa fie eliberat din arest preventiv, in dosarul in care este acuzat de DNA de fapte de coruptie.

Curtea Suprema a admis o contestatie a lui Radu Mazare si a dispus inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, decizia fiind definitiva.

Fostul primar al municipiului Constanta se afla in arest preventiv din data de 2 aprilie, el fiind acuzat de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in perioada 2006-2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le deschida in Constanta.

"Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat. In perioada 2008-2014, Mazare, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. In acelasi timp, intre firma respectiva si institutia publica condusa de Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei - circa 335 milioane de euro", preciza DNA.

Potrivit sursei citate, in perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constantei a participat la incheierea a 12 contracte intre primarie si societatea controlata de el si de celalalt inculpat, in valoare totala de peste 6 milioane lei.

"In perioada noiembrie 2008-2012, Mazare a semnat 13 contracte, acorduri-cadru si contracte subsecvente incheiate intre primarie si o societate la care era asociat Strutinsky, in valoare totala de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achizitia unor servicii artistice desfasurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de paza a bunurilor publice si private apartinand municipiului Constanta, serviciul de protectie a functionarilor Primariei Municipiului Constanta aflati in exercitiul functiunii in perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012 etc.", arata DNA.

Procurorii au constatat ca in ambele cazuri au fost obtinute foloase atat pentru sine, prin societatea pe care o controla si cu care Radu Mazare s-a aflat in raporturi comerciale in ultimii cinci ani, inainte de comiterea faptei, cat si pentru Sorin Strutinsky.

Tags: radu mazare, dna, arest,

ANI: Radu Mazare nu poate justifica sumele de 137.000 euro si 143.000 lei, realizate in perioada cand era primar
ANI: Radu Mazare nu poate justifica sumele de 137.000 euro si 143.000 lei, realizate in perioada cand era primar
VIDEO PROTVPLUS.RO
salvamont, borsa
Salvamontiștii din Borșa, cu căruța pentru a ajunge la victime. Cum s-a ajuns aici
Un edil din Dâmbovița îl acuză pe un angajat de la registrul agricol că l-ar fi bătut
Cum a reușit un tânăr să fure în câteva minute încasările unui hotel din Mamaia
Incendiu puternic într-un bloc nou din Capitală. ”Știţi ce e înăuntru: bombă!"
Bărbat atacat de urs, în Dâmbovița, în timp ce se afla cu vacile la păscut
Bărbat filmat făcând gesturi sexuale în fața unei fete de 5 ani. Reacția halucinantă a mamei
accident dambovita
O bubuitură puternică i-a scos în fața curții. Ce au găsit în stradă
Simona Halep, victima hackerilor. Ce a apărut pe Instagramul sportivei
Scandal la o secție de Poliție din Capitală, după ce un tânăr a fost înjunghiat într-un parc
Tehnologia care ne protejează de cutremur, în România. Scutul de apărare al japonezilor
Contul de Instagram al Simonei Halep a fost spart de hackeri. Mesajul sportivei
Mesaj RO-ALERT. Oraşul din România pe străzile căruia umblă un urs