Baietelul adus de la Pitesti are sindromul hemolitic-uremic. Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii spitalului din Arges

bebelusi spital Arges

Copilul adus miercuri de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti la Spitalul Marie Curie are sindrom hemolitic-uremic, a anuntat ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.

Ministrul a cerut demisia conducerii unitatii argesene sau demiterea acesteia de catre Consiliul Judetean din cauza neraportarii la DSP Arges.

"Este vorba despre un copil de un an si patru luni, foarte bine dezvoltat fizic, care a prezentat primele simptome in 13 februarie si a fost vazut in mai multe servicii private si de stat. Nu a prezenta simptome tipice problemelor pe care le urmarim cu atentie si nici analizele care i s-au efectuat nu au relevat prezenta infectiei cu E coli. Situatia s-a alterat in cursul serii de ieri, 23 februarie, iar astazi a fost transferat la Marie Curie. Din analizele facute, testele rapide au relevat prezenta E coli producatoare de toxine, deci cea care stim ca produce aceste sindrom. in acest moment copilul este pregatit pentru a face dializa peritoneala. Nu s-a pus problema de sindrom hemolitic-uremic pana in cursul zilei de astazi. Nici analizele nu au relevat asa ceva, astazi da. Starea era cu totul alta ieri si astazi a fost transferat de la Pitesti. in acest moment copilului i se monteaza cateterul pentru dializa peritoneala. Va fi dializat la Terapie intensiva. Starea lui este stabila in acest moment," a spus ministrul, miercuri, la Spitalul Marie Curie.

El a aratat ca este ''foarte nemultumit'' de faptul ca ''din nou'' conducerea spitalului din Pitesti nu a raportat cazul la DSP Arges si a cerut demisia conducerii unitatii medicale sau demiterea acesteia de catre CJ Arges.

"Sunt foarte, foarte nemultumit. Am instituit o ancheta interna si am rechemat seful Corpului de control de la Timisoara pentru a relua intreg cazul. Nu spun ca am identificat in acest lant, personal, probleme. Sigur, acest lucru va fi stabilit de ancheta interna si INSP-ul este in alerta. Am constatat in schimb, si sunt extrem de nemultumit pentru acest lucru, faptul ca, din nou, desi am precizat in mod expres ca astfel de cazuri sa fie raportate DSP, acest lucru nu s-a petrecut, din nou, la Pitesti. Cer in mod expres si public demisia conducerii Spitalului de Copii din Pitesti sau sa fie demisi de CJ", a mai spus ministrul.

Citește și
bebelus in spital
Cei 7 bebelusi internati la Marie Curie respira singuri. "Vrem sa identificam de unde au luat familiile carnea de vita"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Baietelul de numai un an si 4 luni se lupta cu boala de peste 10 zile. Parintii l-au dus la un spital privat din Bucuresti imediat ce a facut diaree. Medicii i-au prescris o reteta si l-au trimis acasa, dar, cateva zile mai tarziu, parintii au observat sange in scaunele copilului si s-au intors, speriati, la spital.

Dr. Gheorghe Vasilescu, Spitalul de Pediatrie Pitesti: "Au fugit la Bucuresti, la Spitalul Matei Bals, i-a consultat medicul de garda, i-au recomandat sa faca un consult la Grigore Alexandrescu in sectia de chirurgie. Chirurgul i-a facut tuseu rectal, atat, alte analize nu i-a facut ! A plecat la Victor Babes, celalalt spital de contagioase din Bucuresti, l-a vazut si acolo medicul de garda, i-a spus ca e o diaree.”

Ajuns inapoi acasa, copilul s-a simtit din ce in ce mai rau. Marti seara, paritnii l-au dus la Spitalul de Pediatrie din Pitesti. Cum starea lui s-a deteriorat peste zi, medicii au luat legatura cu colegii lor de la Marie Curie, care le-au spus sa-l trimita pe baietel urgent la Bucuresti, chiar daca analizele par sunt bune.

"Nu putem sa spunem nimic pana nu ajunge la noi. Este o suspiciune de copil bolnav cu o diaree severa si trebuie sa vedem despre ce este vorba. Este vorba de un copil de un an si patru luni", a afirmat medicul Mihaela Balgradean, conform Agerpres.

Dr. Gheorghe Vasilescu, Spitalul de Pediatrie Pitesti: “Am recoltat rapid analizele care se fac, plus testul acesta pentru Escherichia Coli. Toate testele acestea rapide, normale!”

Marti seara, un alt copil cu diaree acuta, depistat cu rotavirus, a ajuns la spitalul de pediatrie din Pitesti.

Neincrezatori in ingrijirile oferite de spitalul din Pitesti, parintii acestuia din urma au cerut urgent sa plece cu el la Bucuresti.

Dr. Dana Toader, director medical Spitalul de Pediatrie Pitesti: "Un copil de la Curtea de Arges diagnosticat cu rotavirus, pantii n-au dorit sa ramana aici si au cerut sa plece la Bucuresti pe proprie raspundere. Avea scaune diareice apoase."

In cazul copiilor cu sindrom hemolitic- uremic care au murit la Marie Curie, specialistii straini veniti sa ajute in ancheta au cerut rapoarte meteorologice, intrucat exista supozitia ca incalzirea brusca a vremii ar fi putut provoca, indirect, valul de imbolnaviri.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Starea copiilor de la Spitalul Marie Curie e mai buna. Medicii fac in continuare cercetari pentru a afla cauza imbolnavirii
Starea copiilor de la Spitalul Marie Curie e mai buna. Medicii fac in continuare cercetari pentru a afla cauza imbolnavirii

Starea copiilor de la spitalul Marie Curie din Capitala s-a imbunatatit, iar doi dintre ei ar putea fi externati luni.

Cei 7 bebelusi internati la Marie Curie respira singuri.
Cei 7 bebelusi internati la Marie Curie respira singuri. "Vrem sa identificam de unde au luat familiile carnea de vita"

Ancheta de la Spitalul Marie Curie din Capitala este in plina desfasurare, cu atat mai mult cu cat o echipa de specialisti cu experienta din strainatate a sosit la Bucuresti, pentru investigatie.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.