Un bătrân de 80 de ani a agresat sexual o copilă, după care a încercat să-și arunce blocul în aer

Ultima actualizare: 24-06-2020 15:25
Un bătrân de 80 de ani a agresat sexual o copilă, după care a încercat să-și arunce blocul în aer
Inquam/ Cornel Putan

Un bătrân de 80 de ani din Constanța a agresat sexual o copilă de 14 ani, iar după ce a fost plasat în arest la domiciliu a încercat să-și arunce blocul în aer. Pedofilul octogenar a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare.

 

Bătrânul a apucat din spate o fată de 14 ani care se îndrepta spre școală, a întors-o spre el, a prins-o de umeri și a sărutat-o pe obraji, după care, ținând-o de brat, a încercat să o sărute și pe gură.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul Costachi Caliniuc îi cerea în acest timp copilei să îl sărute și ea la rândul său, timp în care minora s-a ferit cu antebrațul, scrie Replica de Constanța.

În continuare inculpatul, în timp ce o ținea de încheietura mâinii drepte, i-a propus acesteia să vină la domiciliul său să facă „ceva” întrucât acesta o va plăti, moment în care minora a reușit să scape, intrând grăbită în primul magazin din apropiere.

În urma violențelor exercitate asupra sa de către inculpat, persoana vătămată a suferit leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, se mai arată în dosar.

Plasat în arest la domiciliu pentru agresiune sexuală asupra unui minor, bătrânul a mai comis o faptă ieșită din comun.

 

Locatarii au fugit din bloc după ce pedofilul a dat drumul unei butelii, amenințând că aruncă totul în aer

 

La un moment dat, pedofilul octogenar din Constanța ”şi-a ameninţat vecinii cu distrugerea blocului prin explozie, acesta eliberând gaze dintr-o butelie tip aragaz, gaze ce s-au propagat în întreaga scară, alarmând și panicând locatarii, care și-au părăsit în grabă locuințele, având în vedere amenințările inculpatului că va da foc gazelor eliberate, acesta fiind întrerupt de intervenția unui negociator din cadrul IPJ Constanţa”, arată anchetatorii.

Instanţa a decis condamnarea lui Costachi Caliniuc, la 2 ani şi 10 de luni de închisoare cu suspendarea pentru infracţiunile de agresiune sexuală, lovire sau alte violenţe şi tentativă de distrugere.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO