100 de români, infectați cu Covid-19 în localitatea germană Magdeburg. Anunțul MAE

Ultima actualizare: 24-06-2020 14:53
Covid-19 în România: numărul infectărilor din ultimele zile, mult mai mare decât cel al vindecărilor
Inquam/ Octav Ganea

MAE precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor diplomatici români, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul cetăţenilor români din localitatea germană Magdeburg.

De asemenea, arată MAE într-un comunicat transmis AGERPRES, autorităţile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliţie.

În acest context, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente şi produse de strictă necesitate, iar începând din 23 iunie, a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obţine informaţii cu privire la reglementările specifice carantinei şi pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare.

Informaţiile sunt asigurate atât în limba germană, cât şi în limba română.

Totodată, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la situaţia menţionată.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO