Un barbat s-a asezat in fata coloanei oficiale a presedintelui pentru a-i da o scrisoare

×
Codul embed a fost copiat

Un barbat de aproximativ 60 de ani s-a asezat, vineri, in fata coloanei oficiale a presedintelui Traian Basescu, pentru a-i inmana o scrisoare, in timp ce seful statului se pregatea sa plece catre Manastirea "Izvorul Tamaduirii" din Salva.

Potrivit unor surse din cadrul Politiei Nasaud, un barbat de aproximativ 60 de ani, care a declarat ca are probleme cu Justitia, l-a asteptat, vineri, pe presedintele Traian Basescu la iesirea de pe stadionul din oras, unde aterizase cu elicopterul, pentru a-i inmana o scrisoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Barbatul a intrat in fata coloanei oficiale care se pregatea sa plece catre Manastirea "Izvorul Tamaduirii" din Salva, iar angajatii SPP l-au dat la o parte, insa presedintele Traian Basescu a oprit si a luat scrisoarea barbatului.

Seful statului a aterizat, vineri dimineata, cu elicopterul pe stadionul din Nasaud, unde a fost asteptat de prefectul Ioan Tintean si de primarul Nasaudului, Mircea Romocea.

Ulterior, presedintele s-a deplasat cu un autoturism la Manastirea "Izvorul Tamaduirii" din Salva, fiind intampinat de primarul din localitate, Gheorghe Onul, de protopopul Nasaudului Ioan Dambu, dar si de vicepresedintele PDL Ioan Oltean.

Citește și
Catalin Voicu
Traian Basescu ii retrage Ordinul "Virtutea Militara" fostului senator Catalin Voicu
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

La intrarea in curtea manastirii, Traian Basescu a fost intampinat de sute de oameni, dar si de patru calareti imbracati in costume populare, pe care i-a salutat si carora le-a spus "Hristos a inviat!", apoi seful statului a urcat pe scena amenajata in curtea lacasului de cult, unde, la ora transmiterii acestei sstiri, se oficiaza sfanta liturghie.

La Manastirea "Izvorul Tamaduirii" din Salva se afla mii de credinciosi.

Slujba de sfintire a Manastirii Salva din Bistrita-Nasaud va fi oficiata de Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului, IPS Mitropolit Iosif Pop al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, PS Vasile Somesanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului si PS Macarie, Episcopul ortodox roman al Europei de Nord, impreuna cu un sobor de preoti.

Manastirea Salva a fost ctitorita in 1994, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu, la dorinta credinciosilor din comuna Salva si a preotului paroh. La inceput a fost ridicata o biserica mica, pentru oficierea sfintelor slujbe, care a primit hramul "Sfantului Ioan Botezatorul".

Finalizata in scurt timp, cu ajutorul financiar al credinciosilor din comuna, biserica s-a dovedit neincapatoare, astfel ca, in 10 mai 1994, IPS Bartolomeu a sfintit piatra de temelie pentru biserica mare cu hramul "Izvorul Tamaduirii". Odata cu proclamarea solemna a canonizarii Sfintilor Martiri Nasaudeni, biserica a primit cel de-al doilea hram, intrucat manastirea este asezata in apropierea locului unde ei au fost martirizati.

Manastirea are trei hramuri: "Izvorul Tamaduirii", sarbatorit in vinerea de dupa Paste, "Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul", celebrat de Sanziene, pe 24 iunie, precum si "Sfintii Martiri Nasaudeni - Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra si Vasile din Telciu", in 12 noiembrie. Acest din urma hram a fost atribuit intrucat asezamantul este situat in apropierea locului unde acestia au fost martirizati.
In Manastirea Salva traiesc 20 de maicute, conduse de stareta Stravofora Emanuela Moisa.

In frunte cu protopopul Nasaudului Ioan Dambu si cu primarul comunei Salva, Gheorghe Onul, toti localnicii au iesit in strada, joi, imbracati de sarbatoare, sa-i primeasca pe IPS Andrei Andreicut, IPS Mitropolit Iosif Pop, PS Vasile Somesanul si PS Macarie.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Traian Basescu participa la o slujba la Manastirea
Traian Basescu participa la o slujba la Manastirea "Izvorul Tamaduirii" din Bistrita-Nasaud

Presedintele Traian Basescu a ajuns, vineri, la Manastirea "Izvorul Tamaduirii" din Salva, judetul Bistrita-Nasaud, unde va participa la slujba religioasa, el salutand credinciosi aflati in curtea lacasului de cult si spunandu-le "Hristos a inviat!".

Traian Basescu ii retrage Ordinul
Traian Basescu ii retrage Ordinul "Virtutea Militara" fostului senator Catalin Voicu

Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, un decret prin care ii retrage lui Catalin Voicu Ordinul "Virtutea Militara" - in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari, acordat acestuia in noiembrie 2002.

Omul care a imprumutat Romania cu 7 mld. USD, presedintele BM, s-a intalnit cu Traian Basescu
Omul care a imprumutat Romania cu 7 mld. USD, presedintele BM, s-a intalnit cu Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu joi seara cu presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.