Bărbat rănit în urma unei explozii puternice într-o garsonieră din Brașov: „A bubuit. Te sperie”

Ultima actualizare: 11-06-2020 15:32

Un bărbat de 70 de ani a fost rănit în urma unei explozii petrecute joi dimineață în garsoniera sa din Brașov.

Vecinii bănuiesc că deflagrația s-a produs din cauza unei butelii de gaz, uitate deschisă. Pompierii și polițiștii fac cercetări, în vreme ce bătrânul primește îngrijiri la spital.

Treziți din somn la 7 dimineața de zgomotul puternic al exploziei și speriați de fumul gros, vecinii bărbatului au sunat la 112.

Verginica Mocănescu, șef de scară: „Ușa era aruncată de perete și n-am intrat, că mi-a fost teamă. Era un fum negricios, gros și mi-a fost teamă. El are arsuri, am înțeles, pe spate și cap, părul.”

Nadina Olaru, purtător de cuvânt al IPJ Brașov: „Proprietarul, care se afla în interiorul imobilului la momentul producerii deflagrației, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.”

La fața locului au fost trimise două autospeciale cu apă și spumă, o autoscară și două echipaje SMURD. Din fericire, însă, explozia nu a fost urmată de incendiu.

Vecin: „Cred că o fi lăsat butelia deschisă, ori aragazul și a aprins becul sau bricheta. A bubuit, normal.”

Vecină: „Te sperie, normal că te sperie, când ațipești așa un pic și în ușă, vă dați seama că te trezești așa și am sunat poliția din casă.”

Blocul cu peste 100 de locatari nu este racordat la gaz, iar locatarii spun că buteliile folosite de cei în vârstă sunt un real pericol.

Bărbatul în a cărui locuință s-a produs explozia este bolnav psihic.

Polițiștii verifică acum dacă e vorba despre un accident sau dacă omul ar fi provocat intenționat deflagrația.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO