Elev de 15 ani din Sălaj, lovit și umilit de un coleg în sala de clasă. Mama a depus plângere

Ultima actualizare: 11-06-2020 18:03

Scene revoltătoare într-o şcoală din Sălaj. În timpul pregătirilor pentru Evaluarea naţională, un elev de 15 ani a fost lovit şi umilit de un coleg, sub privirile colegilor din clasă.

Totul a fost filmat de un alt adolescent. În imagini se vede cum băiatul este abordat de un coleg, apoi lovit cu pumnul. Mama copilului a aflat de toată întâmplarea şi a mers direct la Poliţie.

Totul s-a petrecut luni, într-o pauză, când elevii s-au întors la cursurile de pregătire pentru evaluarea naţională.

În imagini se vede cum băiatul agresat se fereşte de colegul lui şi încearcă să scape, însă este prins din urmă printre banc, umilit şi lovit.

Familia a primit imaginile de la un coleg care filmase scena.

"Nu e prima dată când îmi vine bătut de la şcoală, şi a fost şi poliţia la şcoală. I-a avertizat. Înapoi s-a repetat. Copilul nu poate să doarmă de două zile. Noaptea trecută zice, mami, mă doare capul de nu mai pot. Nu vrea să meargă la şcoală”, spune mama lui.

Tatăl presupusului agresor spune că băiatul lui a făcut 6 ani de şcoală în Franţa, şi de când a revenit în România nu s-a adaptat, iar în clasă ar fi fost provocat.

„Are o personalitate așa mai aparte, nu-i place să fie comandat. Face doar ce-i place. Dar n-am ajuns ca să fie violent. Conflicte așa de bătaie nu a avut, așa, ca să se mai bată cu cineva sau ceva, cel puțin nu mi-a ajuns mie la urechi”, spune bărbatul.

Diriginta elevilor: „Un incident pe care îl regretăm, dar care din punctul nostru de vedere a fost exagerat. Se vor lua măsurile prevăzute de regulamentele şcolare şi de metodologii, iar toţi cei implicaţi, cadre didactice, elevi vor fi sancţionaţi dacă vor fi găsiţi vinovaţi.”

Mama a depus plângere la Poliţie, iar copilul agresat va primi consiliere psihologică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO