Fostul episcop de Huși are conturile blocate, după ce a fost acuzat de abuz sexual

Ultima actualizare: 11-06-2020 18:02

Fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă, are conturile blocate. Procurorii din Iași au decis sa îi pună sechestru, în dosarul în care fostul prelat este acuzat că ar fi abuzat sexual un elev de Seminar.

Măsura vine în contexul în care victima solicită 200.000 de euro daune morale.

Fostul ierarh a fost arestat preventiv pe 22 mai și plasat sub control judiciar, acum câteva zile, pentru două luni. Suspect în dosar este și fostul arhimandrit de Huși, Cristi Jitaru.

În vara lui 2017, au aparut în spațiul public filmări compromițătoare cu fostul episcop, iar procurorii au întocmit atât un dosar pentru șantaj, în care cei trei foști preoți au fost condamnați la închisoare, cât și un dosar în care au fost arestați preventiv Onilă și Jitaru.

Fostul episcop neagă acuzaţiile şi spera să scape şi de blocarea conturilor.

Liviu Bran, avocatul lui Corneliu Onilă: "Nu sunt elemente pentru sechestru pentru că trebuie îndeplinite nişte condiţii pentru a pune acest sechestru în sensul în care persoană s-ar sustrage, ar urmări să-şi vândă bunurile."

La seminarul teologic din Huşi, locul unde preda fostul episcop - trei profesori şi fostul directori au fost daţi afară, recent.

La propunerea actualului Episcop Ignatie, directoare este acum o profesoară, care spune că va face tot posibilul pentru că elevii, părinţii lor şi întreaga comunitate să depăşească scandalul în centrul căruia se afla fostul episcop.

Reporter: L-aţi cunoscut pe fostul episcop ?
Profesor Liliana Țacu, directoare seminarul teologic Huşi: Da.
Reporter: Părea capabil să facă aşa ceva ?
Liliana Țacu eu nu l-am văzut în aşa postura. Nu am crezut aşa ceva, nu.

Vineri, magistrații Curții de Apel Iași vor decide, în urma unei contestații, dacă mențin sechestrul pe averea lui Onilă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO