Explozie urmată de incendiu la un bloc din Iași. O persoană a fost rănită

01-06-2020 08:29


O familie din Iași a fost ieri la un pas de tragedie. O explozie urmată de incendiu le-a mistuit apartamentul situat la parterul unui bloc.

Din nefericire, un bărbat de 50 de ani s-a ales cu arsuri și a fost transportat de urgență la spital.

Din primele verificări, se pare că explozia s-a produs din cauza unui ochi de la aragaz lăsat deschis, dar fără ca flacăra să fie aprinsă.

O bubuitură puternică a zguduit din temelii blocul de 10 etaje. În momentul exploziei, în apartament se aflau două persoane - proprietara, o femeie de 76 de ani și fiul sau, de 50 de ani.

Proprietara apartamentului: "În cameră eram, stăteam acolo și băiatul meu stătea pe telefon în bucătărie și deodată a bufnit. Am scăpat, dar tremur de nu mai pot".

Vecin: "Am auzit o bubuitură, a spart geamurile și a ieșit cu mâinile arse. A fost destul de mare, am simțit-o și eu la etajul 8".

Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iași: "La locul intervenției s-au deplasat mai multe echipe, unul de stingere, unul de prim ajutor și terapie intensivă. Echipajele au constat că explozia a fost urmată de incendiu, în urma incendiului au rezultat 2 victime. Nu a fost necesar să fie evacuați locatarii din bloc".

Femeia a fost găsită în stare de șoc, însă a refuzat transportul la spital. Fiul său, care se află în bucătărie în momentul exploziei, s-a ales cu arsuri și a fost preluat de medici.

Diana Cimpoeșu, SMURD Iași: "Un domn de 50 de ani cu arsuri pe 7 la sută din suprafața corpului, arsuri de gradul II, la nivelul feței și mâinilor. Stabil, conștient, dar evident în stare de șoc emoțional".

După verificări, pompierii au concluzionat că explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze de la aragaz. Din nefericire, apartamentul a fost distrus aproape în totalitate.

La scurt timp, un alt incendiu a izbucnit în spatele aceluiași bloc. Din fericire, aici nu au fost înregistrate victime și au ars doar lucrurile dintr-o magazie.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57