Coronavirus România, LIVE UPDATE 11 iunie. Bilanțul orei 13:00: 237 de cazuri noi și 1.369 decese

Coronavirus România, LIVE UPDATE 11 iunie
Pro TV

Coronavirus România, 11 iunie. Până în prezent, pe teritoriul României sunt 21.182 de cazuri de persoane infectate și 1369 de decese.

Miercuri, au fost anunțate șase decese.

Desfășurarea evenimentelor de joi:

UPDATE 12:50 - 237 de noi cazuri de coronavirus în România

 

Până astăzi, 11 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.182 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.283 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.369 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

9 decese în ultimele 24 de ore

 

În intervalul 10.06.2020 (10:00) – 11.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 9 decese (4 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din județele Bacău, Buzău, Dolj, Harghita, Suceava și municipiul București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 1 deces la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 237 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.213 persoane. Alte 101.455 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 531.619 de teste.

Apeluri la 112 și TelVerde

 

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 407 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.287 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Dosare penale și sancțiuni

 

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 130.600 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 10 iunie a.c., 79 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Situația românilor din diaspora

 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.368 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 681 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 114 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 28 au fost dec larați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.
 


196 cazuri noi de îmbolnăvire anunțate miercuri

Până miercuri, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.103 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1.360 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

Ultimul bilanț anunța 196 noi cazuri de îmbolnăvire, în timp ce la ATI sunt internați 150 de pacienți.

Arafat: În normalitate acum nu suntem şi nici nu vom fi

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că încă nu suntem într-o stare de normalitate şi că încă există riscul infecţiilor cu coronavirus, mai ales că numărul cazurilor noi alternează de la o zi la alta.

Arafat mai afirmă că nu se poate restrânge starea de alertă doar pentru anumite judeţe, atâta timp cât există liberă circulaţie, astfel că abordarea generală este cea corectă.

”Avem o Ordonanţă care este pe rolul ei pentru a fi aprobată prin lege, au fost anumite întrebări pe ea şi urma să mă duc să îi explic domnului Ciolacu, anumite aspecte, Ordonanţa 68. Dar mi s-a spus să discutăm şi despre starea de alertă. Dacă mă duc acolo, normal că discutăm. Faptul că au fost şi alţii, nu îl consider un lucru rău. Eu mi-am prezentat, fără să fiu trimis pentru aşa ceva, l-am informat pe ministru şi pe premier şi am discutat de ce trebuie stare de alertă şi mai ales am explicat că nu suntem gata, că nu s-a terminat, că există încă risc, că există riscul să se agraveze situaţia pe alocuri sau în general, o să vedem. Deci aceste riscuri nu sunt terminate. Vedem situaţia cum apar cazurile. Astăzi suntem la 190 şi ceva de cazuri.Am depăşit 200, am ajuns la 238, am coborât la 125, deci există clar o mişcare a cazurilor care încă nu e sub control”, a declarat Raed Arafat, potrivit News.ro.

Firea va face plângere penală Ministerului Sănătății
 

 

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a declarat că susţine ideea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, din cauza felului în care acesta a gestionat pandemia COVID-19.

Firea consideră că Guvernul a “speriat” inutil populaţia şi “a prăbuşit” economia, fără să ia măsuri care să scoată ţara din criză.

“Din punctul meu de vedere, e imperios necesar. Când anume, vom vedea, pentru că o moţiune de cenzură o depui nu ca pe un exerciţiu de imagine sau un exerciţiu politic, că nu ne jucăm cu cetăţenii. Trebuie să ne convingem că avem şi majoritate pentru ca moţiunea să treacă. Momentul trebuie discutat şi negociat cu celelalte partide politice, cu PRO România, cu ALDE, cu celelalte partide mai mici, pentru că, altfel, de partea cealaltă ei vor aduna o majoritate de strânsură, cum a fost şi data trecută, când au dat ei Guvernul jos, au adunat şase partide, unul mai mare, cinci mai mici şi au dat jos un Guvern care a reieşit din alegeri parlamentare corecte, care nu au fost contestate, pentru a guverna ei”, a spus Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Coronavirus România, LIVE UPDATE 10 iunie. Bilanțul orei 13:00: 196 de cazuri noi de îmbolnăvire
Coronavirus România, LIVE UPDATE 10 iunie. Bilanțul orei 13:00: 196 de cazuri noi de îmbolnăvire

Coronavirus România, 10 iunie. Până în prezent, pe teritoriul României sunt 20.945 de cazuri de persoane infectate și 1360 de decese.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.