Un bărbat din Prahova, arestat. A forțat o tânără să se prostitueze, a lovit-o cu mașina și a bătut-o cu toporul

Ultima actualizare: 19-05-2020 16:13
DIICOT
Pro TV

Un bărbat din Prahova care a racolat mai multe tinere din medii defavorizate, pe care le-a obligat să se prostitueze, a fost arestat, fiind acuzat de trafic de minori, trafic de persoane şi violenţă în familie.

Pe una dintre victime, cu care avea o relaţie, a forţat-o să se prostitueze până cu câteva zile înainte de a naşte. În repetate rânduri a fost violent cu victima, pe care a lovit-o intenţionat cu maşina şi a bătut-o cu toporul, transmite News.ro.

”La data de 19.05.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Z. M. C., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi violenţă în familie. În fapt s-a reţinut că începând cu luna ianuarie 2016, inculpatul Z. M. C a racolat mai multe tinere de pe raza oraşului Mizil şi a comunelor învecinate, profitând de faptul că acestea provin din familii dezorganizate, au o situaţie materială precară şi o slabă pregătire şcolară, fiind determinate de către acesta sa practice prostitutia la limita dintre judetele Prahova si Buzau, precum şi în parcările situate pe DN1B, între localităţile Albesti Paleologu si Mizil”, a anunţat, marţi, DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Procurorii au stabilit că una dintre persoanele vătămate, minoră la acea dată şi devenită concubină a inculpatului Z. M. C., era exploatată de către acesta, fiind agresată atunci când pleca de la locuinţa sa, când refuza să se prostitueze, ori când nu îi aducea suficienţi bani.

”Din cercetări a mai rezultat faptul că cei doi au împreună un copil minor, fiind forţată să se prostitueze până cu o săptămână înainte de data naşterii fiului său, iar după naşterea acestuia reluând activităţile de prostituţie după cel mult trei săptămâni şi două zile.

Agresiunile îndreptate împotriva persoanei vătămate au culminat la data de 18.11.2018, când inculpatul a luat-o cu maşina din locul în care se prostitua, după ce în prealabil a lovit-o intenţionat cu bara din faţă a maşinii, a dus-o la locuinţa sa şi i-a produs multiple agresiuni fizice, cu precădere în zona membrelor inferioare, cu toporul, victima suferind fracturi deschise, care au necesitat pentru vindecare un număr de 65 – 70 zile de îngrijiri medicale”, a mai transmis DIICOT.

De asemenea, s-a mai stabilit faptul că, la începutul acestui an, inculpatul şi persoana vătămată s-au deplasat în Anglia, unde victima a practicat prostituţia, însă din cauza pandemiei COVID-19 nu a mai avut surse de venit, nemaiavând clienţi şi fiind nevoită să revină în ţară alături de inculpat.

Cei doi au fost carantinaţi de autorităţile române concomitent, începând cu 03.04.2020, ulterior revenind în oraşul Mizil.

În cursul zilei de marţi, Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO