12.000 de lei a primit amendă un bărbat care și-a abandonat câinele pe un câmp din Ilfov. Este cea mai mare sancțiune pe care o poate primi cineva pentru abandonarea animalelor.

De altfel, legea a fost recent modificată și îi pedepsește mai aspru pe cei care chinuiesc necuvântătoarele.

Momentul în care câinele este abandonat pe marginea drumului, aproape de Mănăstirea Căldărușani, din Ilfov, a fost surprins de o femeie care trecea prin zonă. Omul i-ar fi spus că pleacă în străinătate și nu mai are cum să aibă grijă de abietul animal. Așa că i-a dat drumul pe câmp. Revoltată, femeia l-a fotografiat şi a contactat protecția animalelor.

Anca Floarea, biroul pentru protecția animalelor, Ilfov: ”Cățelul din păcate nu a fost încă găsit. Fiind foarte speriat în momentul în care domnul l-a dat jos din mașină, a fugit pe câmp. A fost căutat săptămâna trecută și continuăm să îl căutăm. Sperăm totuși să îl găsim, însă este într-o zonă dificilă, cu câmp, nelocuită, copaci mulți. Nu știm cât de departe ar fi putut să ajungă”.

Bărbatul, în schimb, a fost găsit imediat de polițiști și nu a scăpat nepedepsit.

Inspector principal, Nistor Aurora Alexandra, IPJ Ilfov: ”Un bărbat în vârstă de 66 de ani, din județul Ilfov. A fost amendat cu 12 mii de lei, potrivit legii protecției animalelor”.

Este de altfel și cea mai mare amendă pe care o poate primi ciineva care abandonează un animal. Cazul este un succes, spun iubitorii de animale, care speră că amenzile mari să îi mai descurajeze pe cei rău intenționați.

De altfel, nu de mult, legea animalelor a fost modificată și pedepsește mai aspru persoanele care schingiuiesc animalele. Conform noilor prevederi, se dublează şi chiar triplează cuantumul amenzilor contravenţionale şi limitele maxime ale pedepsei cu închisoarea. Mai mult, zoofilia, care până acum nu era reglementată, este de acum considerată infracțiune și pedepsită ca atare.