Americanul care riscă „una dintre cele mai groaznice execuții din istoria SUA”. Cum s-a ajuns aici

Ultima actualizare: 03-10-2019 23:07
american criminal
Profimedia

Russell „Rusty” Bucklew, un ucigaş din statul american Missouri care este programat pentru execuţie, ar putea primi o amânare ca urmare a unei probleme rare de sănătate, ce i-ar provoca o moarte cumplită.

Bărbatului ar fi trebui să i se administreze injecţia letală marţi seară, pentru o serie de infracţiuni care includ crima, răpire şi viol.

Norocul său a fost că militanţii pentru drepturile omulu i-au cerut guvernatorului Mike Parson, republican care este adeptul pedeapsei cu moartea, să amâne execuția pentru că acesta suferă de o afecţiune numită hemangiom cavernos, din cauza căreia în craniul şi gâtul său au crescut tumori pline cu sânge, relatează Independent.Co.Uk.

Uniunea Libertăţilor Civile din America a susținut că administrarea injecţiei letale ar putea duce la spargerea tumorilor, astfel că execuția sa ar fi „una dintre cele mai groaznice din istoria SUA”.

„Acesta este un lucru nemilos şi neobişnuit şi va duce la o execuţie sângeroasă şi greşită care va lăsa o pată neagră asupra întregii ţări. Parson are o oportunitate acum de a le arăta oamenilor că Missouri alege compasiunea, nu tortura”, a transmis Uniunea.

În 1996, Bucklew, acum în vârstă de 51 de ani, i-a împuşcat mortal pe fosta sa prietenă şi partenerul ei Michael Sanders, înainte să o răpească şi să o violeze pe femeie. A încercat să-l omoare şi pe fiul de 6 ani al lui Sanders, dar nu a reuşit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO