Tot mai mulţi turişti îşi fac vacanţa "în aer". Cât costă un zbor cu balonul
Apar tot mai multe tentaţii pentru cei care vor să aibă experienţe unice. Zborul este una dintre ele, iar oferta de aventuri la înălţime este tot mai bogată.
Puteţi pluti printre nori în nacela unui balon cu aer cald, puteţi vedea munţii din parapantă şi chiar să simţi golul din stomac provocat de saltul cu paraşuta. Iar la mare, avioane de mici dimensiuni survolează plajele aglomerate.
Balonul este ridicat în zorii zilei, din Hărman, judeţul Braşov, pentru ca turiştii să prindă răsăritul. În nacelă încap 4 persoane, pe lângă pilot. Dealurile, lacurile şi satele încep să se iţească treptat, pe măsură ce se ridică ceaţă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Turistă: "Este atât de fain, minunat, n-am cuvinte. E super mişto! Răsăritul, priveliştea, e super."
În bătaia primelor raze de soare, fetele primesc câte un pahar cu şampanie. Iar la aterizare clienţii sunt aşteptaţi cu micul dejun. Experienţa durează 3 ore şi costă 160 de euro. Cei care vor să fie singuri în nacela plătesc 600 de euro pentru un zbor.
Turistă: "Nu am văzut niciun răsărit de soare din Braşov, am văzut doar la mare şi sigur depăşeşte orice altă experienţă de mare sau urcat undeva pe munte."
Pilot: Suntem undeva la 600 de metri, balonul poate urca. Sunt piloţi buni din România care au urcat la 11.000 de metri, record naţional.
Reporter: Și voi, cu turiştii?
Pilot: Undeva la 1.500, 2.000 de metri. Baloanele cu aer cald depind mult de vreme.
Coborârea se face lent, cu o viteză de sub 4 metri pe secundă.
Bogdan Fiser, organizator: "Nici măcar de telefon nu ai nevoie, îţi facem noi poze şi îţi arătăm ce bine e fără. E vorba de a te deconecta."
Cei care vor să atingă 200 de km pe oră, în cădere liberă, pot alege saltul cu paraşuta.
Turiştii sunt duşi la 3.000 de metri altitudine cu un avion de mici dimensiuni care decolează de lângă Bran. Bogdan a plătit 250 de euro şi a sărit în tandem, cu un instructor. 35 de secunde a fost în cădere liberă, dar întreaga aventura a durat aproximativ o oră.
Bogdan Olteanu, turist: E o experienţă de care mă agăţ de fiecare dată când am nevoie de mai mult curaj. Zic "dacă am sărit de la 3.000 de metri pot să fac mai multe lucruri decât pot să îmi imaginez".
Cererea este în creştere şi pentru zborul cu parapantă. Turiştii stau 15 minute în aer, dar, în funcţie de curenţi şi de dorinţe, călătoria poate fi prelungită.
Reporter: Cum vă simţiţi?
Turist: Excelent, invit pe toată lumea să facă asta. Este extraordinar, n-am cuvinte.
La mare, un zbor cu avionul de mici dimensiuni în care încap 3 turişti costa aproximativ 100 de euro de persoană. Decolarea se face de pe aeroportul Tuzla, iar pasagerii pot vedea cazinoul din Constantă şi staţiunea Mamaia. Turul aerian durează o jumătate de oră.