Laura Codruta Kovesi: Statul de drept nu este un moft, nu putem sa ne jucam prin decizii legate de stat"

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
Laura Codruta Kovesi

Statul de drept nu este un moft, iar primirea insemnelor de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare recompenseaza si lupta pentru pastrarea si consolidarea acestuia, a declarat marti procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Lupta cu coruptia face parte din pastrarea si din apararea statului de drept. Aceasta distinctie recompenseaza si lupta pentru pastrarea si consolidarea statului de drept. Statul de drept nu este un moft, nu putem sa ne jucam prin decizii care tin de alte chestiuni si nu de cele care sunt legate de stat. (...) Vom continua acest drum in masura in care stabilitatea institutionala si competentele investigative ale DNA vor fi pastrate", a afirmat Kovesi, careia ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, i-a conferit insemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare.

Ea a spus ca distinctia primita arata ca cei din DNA trebuie sa continue drumul pe care au pornit.

"Sunt mandra ca sunt inconjurata de oameni curajosi, de oameni activi care doresc sa schimbe Romania, care doresc sa traiasca intr-o tara fara coruptie, de oameni care stiu ca legea se aplica in mod egal, de oameni care nu s-au lasat intimidati de persoane cu averi impresionante sau de persoane care au detinut functii importante in stat, oameni care pur si simplu au aplicat legea si au fost profesionisti in ceea ce au facut. Cred ca si colegii mei si eu simtim in acest moment ca suntem pe un drum pe care o sa-l putem continua doar daca vom fi lasati sa-l continuam", a mai precizat sefa DNA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO