10.000 de spectatori, asteptati la Ziua Marinei. Turistii au renuntat la plaja, sa vada repetitiile

Ultima actualizare: 04-11-2012 11:42

Se apropie ''Ziua Marinei'' iar, pe litoral, peste 2000 de militari au facut astazi ultimele antrenamente pentru festivitati. Au oferit publicului un adevarat spectacol, atat pe mare, cat si pe faleza Cazinoului din portul Tomis.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI LIVE DE PE LITORAL

''Fregata Ferdinand'' pare pregatita sa respinga oricand un atac al piratilor, iar bricul ''Mircea'' si-a facut aparitia cu toate panzele sus.

Dupa doua zile cu vant si ploi, soarele a stralucit in sfarsit, invaluind navele intr-o lumina de poveste. Pe fregata Ferdinand, cei peste doua sute de membri ai echipajului au simulat o misiune de lupta impotriva pirateriei.

Scenariul de Ziua Marinei ii trimite pe militari sa inspecteze o nava suspectata ca ar ataca in special convoaiele comericale. Doua salupe si un elicopter participa la acest exercitiu.

Echipele care inspecteaza navele, care sunt suspectate de piraterie, sunt sprijinite de un elicopter, care supravegheaza de altfel intreaga operatiune. In caz de pericol real, echipajul aerian poate deschide focul.

Problema e ca la bordul navei izbucneste un incendiu: "La momentul acesta, ei nu au reusit sa-l stinga si urmeaza sa vina cealalta echipa sa-l ajute. Intre timp ei desfasoara toate ustensilele acestea pe punte pentru a pregati terenul pentru cei care vin."

Singurul loc tihnit de pe fregata Ferdinand este bucataria. Astazi, luptatorii au avut in meniul bors de pui si iahnie cu ciolan, ca sa prinda puteri in fata inamicului.

Pe mare, exercitiul continua. Vedeta zilei este, desigur, bricul Mircea.

De Ziua Marinei, pe 15 august, incepand cu ora 9.45, turistii sunt asteptati pe faleza Cazinoului, unde se vor organiza inclusiv jocuri marinaresti. Seara este programat si un spectacol cu torte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO