Turiștii care au ajuns în Bucovina pentru sărbătorile pascale s-au bucurat duminică de experiențe autentice de poveste.

Au petrecut cu lăutari, bucate alese și chiar au putut vedea cum trăiau bucovinenii de odinioară. Cum arătau odăile lor, cu ce straie se îmbrăcau și ce unele foloseau. În noaptea de Înviere, au luat lumină de la Mănăstirea Humorului.

Sute de oameni au primit lumina la Mănăstirea Humorului

Turiști:Venim foarte des, nu doar de sărbători, oamenii sunt foarte buni, zonă frumoasă, aerul și tradițiile. Atmosfera este deosebită.

Reporter: Ce vă doriți de aceste sărbători?

Turiști:Liniște, bucurie, pentru toată lumea.

Într-o casă bucovineană veche de 120 de ani, pe care proprietarii au recondiționat-o, musafirii au fost întâmpinați cu o petrecere câmpenească animată de lăutari, iar turiștii au fost încântați de festinul culinar.

Turist:Pentru noi, pentru amintire. Foarte mult, e prima data când venim.

Turist: Foarte bun, foarte bun, am fost și anul trecut, suntem din Satu Mare, ne-a plăcut enorm și obiceiurile și mănăstirea.

Pentru un pachet de patru nopți și cinci zile, în acest loc de poveste o persoană a plătit 2.600 de lei.

Tot de o experiență autentică au avut parte și turiștii care au întrat în odaia tradițională a bunicii din Bucovina. Aici, oamenii au putut proba straiele bucovinene străvechi, au admirat frumusețea unei case tradiționale și au putut participa la ateliere de încondeiat ouă.

Turist: E foarte frumos, mai ales că sunt plecată din România de 15 ani, am venit de sărbătorile de Paște să fiu cu familia.

Turist: Am venit cu copii să nu uite tradițiile românești și aici în Bucovina le găsești din plin. Am venit cu părinții când eram mic acum am venit cu copii să le arătăm și lor.

Și mâine, turiștii ajunși în Bucovina se vor bucura de ospitalitatea gazdelor.