Tudorel Toader, marele absent de la bilanțul DNA. Iohannis: ”Asistăm la manifestări virulente”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2018 19:01
Categorie: Actualitate

Revocarea Codrutei Kovesi de la șefia DNA este departe. Tot mai departe, după cum a spus președintele Klaus Iohannis, care i-a răspuns astfel ministrului de Justiție, la cererea de schimbare din funcție a șefei DNA.

Tudorel Toader a fost miercuri marele absent de la bilanțul de activitate al Direcției Anticorupție, de unde i s-a transmis și că avizul negativ dat de CSM, este unul obiectiv şi argumentat.

Aflat la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, preşedintele României a anunţat că aşteaptă de la Consiliul SUperior al Magistraturii, motivarea avizului negativ privind revocarea procurorului şef al DNA.

Klaus Iohannis: „Contrar unei evaluări subiective, tendențioase și partizane, prezentată opiniei publice de cineva săptămâna trecută, eficiența DNA este departe de a putea fi contestată.”

Dacă preşedintele României va refuza cererea de revocare a procurorului şef DNA, există posibilitatea ca decizia lui să fie atacată la Curtea Constituţională.

Reporter: Luaţi în calcul să contestaţi la CCR?
Liviu Dragnea: Să ajungem în acea realitate care deocamdată este virtuală şi atunci mai vorbim

Cel care a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, ministrul justiţiei Tudorel Toader, a lipsit de la bilanţ. Este supărat că nu a primit cu cel puţin o zi înainte raportul de activitate pe 2017.

A fost prezent şeful statului care a susţinut din nou că DNA a devenit o ţintă pentru că luptă eficient împotriva corupţiei.

Klaus Iohannis: ”Asistăm în ultima perioadă la manifestări virulente ale disperării și la încercări de manipulare cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA și cu încercarea clară de a subordona justiția politicului. Inadmisibil! Niște inculpați și condamnați penal, după ce au fost prinși de instituțiile statului încălcând legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat.”

"Este o declaraţie falsă. Dacă va continua aşa, va greşi", spune Liviu Dragnea.

Laura Codruța Kovesi a prezentat bilanţul activităţii DNA pe 2017. Peste 700 de inculpaţi anchetaţi de dna au fost condamnaţi definitiv, iar în bugetul statului trebuie să intre peste 150 de milioane de euro în urma condamnărilor.

Kovesi: "În cauze pe care le investigăm, deși dovedim că sunt fapte penale, există situații în care reprezentanții autorităților publice nu se constituie parte civilă pentru recuperarea prejudiciului. Există şi altfel de prejdicii: scade calitatea vieţii, servicii proaste, scade şi infrastructura comunităţii.”

Anul trecut, cei o sută de procurori operativi ai DNA au soluţionat un număr record de dosare: 3800. O treime din cei o mie de inculpaţi trimişi în judecată sunt persoane cu funcţii de conducere şi între ei regăsim miniştri şi parlamentari. Chiar şi pe fostul şef al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea. Dar rămân alte 6.000 de dosare nesoluţionate.

Iar procurorul general al României care este un susţinător declarat al lui Kovesi a ţinut să le dea o lecţie de drept român şi ministrului Justiţiei şi şefului PSD. A vorbit despre legile emise de împăratul Mărcuş Aurelius.

Augustin Lazăr: ”Nu va deveni demnitar, chestor sau edil sau sacerdot cel care prin vicleşug a fraudat alegerile. Va plăti bugetului 10.000 sexterți amendă. Este pedepsit conform acestei constituţii votul multiplu, indicarea uni număr fals de voturi. De asemeneaa este prevăzută condiţia dignitas pentru cei care - de aici cuvântul demnitar, dacă nu are demnitate nu poate deveni nici chestor, nici demnitar al muncipiului. Credem că erau aşa de exigenţi străbunii noştri latini, erau chestiuni de moralitate juridică aşa cum a arătat doamn. Dacă nu avem un minim de moralitate, nu putem discuta despre drept.”

Şerban Nicolae, după bilanţul DNA:
Şerban Nicolae, după bilanţul DNA: "Nu cred că am văzut vreodată o mizerie mai mare"
VIDEO PROTVPLUS.RO
arme Galşa
Arsenalul găsit în casa unui arădean. Avea 69 de săbii şi multe alte arme
LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 13 decembrie 2018
Un bărbat din Suceava trimitea droguri pe fundul putinilor cu murături şi brânză
Revelioane exotice, chiar și în București. Cât trebuie să scoateți din buzunar
Ieşean condamnat să facă două fapte bune, după ce a bătut un medic în trafic
Reacția funcționarei de la Poștă după ce vede că vrem să trimitem carne de porc în Europa
hot care fura din palton
Ce metode folosesc hoţii de Sărbători. Chiar şi "bătrâneii inofensivi" pot fi infractori
Ultima versiune a metodei ”accidentul”. O bătrână a rămas fără 11.000 de euro
Puiul de leu găsit în portbagaj va avea ocazia să își facă prieteni noi
Satul terorizat de zile bune de hoți: "Ăștia nu sunt oameni"
Alertă în Titu, după ce o țeavă de gaze s-a fisurat. Localnicii au fost evacuați
Ce ascundea un şofer din Arad în dubă. Poliţiştilor le-a spus că are un balansoar