Trei polițiști din Arad, acuzați că ar fi bătut un tânăr. "L-au bătut ca să recunoască”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Este anchetă într-o localitate din judeţul Arad, după ce familia unui băiat de 16 ani a depus o plângere în care susţine că fiul lor a fost bătut de poliţişti. Adolescentul este suspect principal într-un caz de furt şi aşa a ajuns la secţie.

Mama lui spune că acolo agenţii l-ar fi lovit cu bocancii şi cu un baston. Superiorii poliţiştilor investighează acuzaţiile.

Tânărul şi un prieten de-al său sunt suspecţi într-un caz de furt de locuinţă, cu o pagubă de câteva mii de euro. Mama băiatului susţine că agenţii l-au luat în maşină şi l-au dus la secţie unde l-ar fi bătut, ca să recunoască furtul.

Deşi spune că fiul ei este nevinovat, femeia a adus totuşi la poliţie obiectele furate. Tânărul a mai fost cercetat şi în trecut, tot pentru furt.

L-au agresat l-au bătut ca să recunoască că a furat adidaşi, parfumuri şi o sumă de bani, copilul a zis că nu a făcut aşa ceva. Da, adidaşii erau aici două perechi şi trei parfumuri care le-a adus băiatul care stă la mine a zis că i-a cumpărat. Poliţia a presupus că ei doi au fost dacă le-a găsit aici”, povestește Liliana Petrescu, mama băiatului.

Am fost sunată acum seara de mătuşa mea să-mi spună că băiatul ei a fost bătut de trei poliţişti foarte tare şi că ei sunt în drum spre spital se simte foarte rău copilul şi că acuză dureri de cap”, povestește mătușa băiatului.

Femeia a hotărât să îşi ducă fiul la spital.

Pientul a fost diagnosticat cu trumatism cranio cerebral acut închis şi cu contuzie de coloană cervicală în prezent este sub supraveghere la chirurgie şi ortopedie infantilă”, a precizat Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Județean Arad.

După aceste acuzaţii, la inspectoratul judeţean de poliţie a fost începută o anchetă.

Colegii mei efectuează verificări pentru clarificarea stării de fapt, iar în cazul când cele reclamate se vor dovedii adevărate se vor lua măsurile legale”, a spus Claudia Iuga Franda, purtător de cuvânt IPJ Arad.

La dosar va fi depus şi certificatul medico-legal.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO