Alunecare de teren pe un drum național dintre Oradea și Deva. Reacția CNAIR

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Alunecări masive de teren pe Drumul Naţional 78, care face legătura între Oradea şi Deva. Pe o porţiune de aproape 100 de metri, pământul de pe un versant al dealului a luat-o la vale şi a acoperit şoseaua.

Utilajele fac faţă cu greu situaţiei, iar circulaţia a fost deviată pe rute ocolitoare.

Alunecarea s-a produs între localităţile Criștiorul de Jos şi Vîrfuri, la câteva sute de metri de limita între judeţele Bihor şi Arad. În zona respectivă, firma care a executat refacerea şoselei nu a terminat complet şi lucrările de stabilizare a versanţilor. Starea terenului a fost stabilă peste iarnă, când pământul era îngheţat. Odată cu dezgheţul şi ploile, pământul a început să o ia încet la vale.

Joi seara, din cauza precipitaţiilor, o bucată imensă din versant s-a desprins şi s-a prăvălit peste şosea. Traficul a fost blocat, iar maşinile au fost redirecţionate pe DN 75.

Responsabilii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj spun că, deocamdată, încearcă să degajeze cât mai repede pământul surpat, după care va fi nevoie de o soluţie tehnică pentru că zona să poată fi stabilizată.

Conducerea CNAIR nu poate da un termen în care situaţia va fi readusă la normalitate.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO