ANIMATIE GRAFICA. O femeie a murit, dupa ce masina in care se afla a fost lovita de tren. La volan era fiul ei de 16 ani

Ultima actualizare: 29-12-2014 07:02

Imprudenta unei femei, care a crezut ca fiul ei de 16 ani este suficient de responsail ca sa conduca, a adus doliul si amarul intr-o familie din Cluj.

Adolescentul nu a stiut sa se asigure la o trecere de cale ferata, iar trenul care venea cu viteza i-a rapit mama pentru totdeauna. Autoturismul lor a fost spulberat de locomotiva. Doar baiatul si sora lui au supravietuit.

Femeia plecase intr-o vizita impreuna cu cei doi copii ai ei, un baiat de 16 ani si sora lui de 10. Imprudenta, l-a lasat pe adolescent la volanul masinii de teren si, la un moment dat, intre localitatile Bucea si Negreni, pe un drum forestier, au ajuns langa o trecere peste calea ferata, fara bariera, semnalizata doar de Crucea Sfantului Andrei.

Daniel a vazut cum in fata lor traverseaza un alt autoturism, asa ca nu s-a asigurat. A apasat acceleratia si a apucat sa urce doar partial sinele. In secunda urmatoare a aparut un tren care circula pe ruta Cluj-Napoca-Oradea. Impactul a fost ingrozitor. Femeia, lovita prima de locomotiva, a suferit ranit grave si a murit la scurt timp. Copiii au fost azvarliti zeci de metri. Martorii descriu imagini de cosmar.

Martor: "Cand am venit aici, femeia era deja prinsa in masina. Soferul era in partea stanga in boscheti si fetita era
in partea de jos la semnal, la 40 de metri aruncata. Si mai suflau. Toti mai suflau inca.
"

Aurel Cristea, martor: "Am auzit trenul cand a trecut si cand am auzit bufnitura am fugit. Era fetita pe marginea drumului, baiatul, acolo, si doamna era in jeep, stransa acolo. Nu mai putea iesi de acolo. Baiatul conducea."

Martor: "E foarte periculoasa asta. Este vizibilitate foarte redusa si au mai fost accidente."

Cand au ajuns acolo rudele au confirmat ca parintii il lasau des la volan pe baiatul de 16 ani.

Tatal femeii decedate: "El de mic a tot condus. Ii placea. Pe camp, stiti cum e, nu are voie oriunde."

Fata de 10 ani a fost transportata in stare grava, cu un elicopter SMURD, la Targu Mures. Fratele ei se afla la Spitalul de Urgenta din Cluj, iar medicii au reusit sa-l stabilizeze.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO