Unde va face prima vizita externa Klaus Iohannis. Intalnirile vor avea avea loc pe 22 si 23 ianuarie 2015

Ultima actualizare: 28-12-2014 06:47

Prima vizita externa a presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis va avea loc in Republica Moldova, pe 22 si 23 ianuarie 2015, secretarul general al Aparatului presedintelui Republicii Moldova, Ion Paduraru confirmand informatia pentru jurnaltv.md.

Potrivit jurnaltv.md, infomatia a fost confirmata de secretarul general al Aparatului presedintelui Republicii Moldova, Ion Paduraru.

Acesta a declarat ca presedintele Klaus Iohannis se va intalni cu omologul sau, Nicolae Timofti, dar si cu viitorul premier, daca pana atunci va fi constituit noul Guvern, potrivit sursei citate.

Seful statului roman va avea intrevederi si cu liderii formatiunilor politice din Republica Moldova si va tine un discurs public la una dintre universitatile din Moldova.

Presedintele Klaus Iohannis s-a aflat pe 28 noiembrie, intr-o vizita privata, la Chisinau, impreuna cu Mihai Razvan Ungureanu si Vasile Blaga, el fiind la acea vreme presedinte ales, Traian Basescu aflandu-se inca in timpul mandatului in exercitiu de sef al statului.

Klaus Iohannis a sustinut, atunci, o conferinta de presa comuna cu presedintele PLDM, fostul premier Vlad Filat.

”Pe 30 noiembrie, cetatenii Republicii Moldova au sansa sa aleaga un viitor european pentru tara lor, o schimbare in bine care se va resimti in viata de zi cu zi a fiecaruia. Orice solutie aleasa pe 30 noiembrie trebuie sa fie agreata de o majoritate a cetatenilor Republicii Moldova. Este de datoria tuturor liderilor politici angrenati in aceasta campanie electorala sa nu creeze ciocniri de interese intre diferitele comunitati din interiorul statului si sa se concentreze pe prezentarea unor proiecte care sa raspunda nevoilor cetatenilor Republicii Moldova. Am speranta ca cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european, fac apel cu precadere si la cei cu cetatenie romana”, a declarat Iohannis.

El a mentionat ca ”Romania a avut sansa istorica de a deveni parte a comunitatii europene”.

Iohannis a mentionat ca ”nu exista o alta tara decat Republica Moldova care este atat de importanta pentru noi, romanii, pentru Romania, pentru relatiile externe ale Romaniei”.

”Romania cu siguranta are o datorie de necontestat fata de Republica Moldova: constituirea unui spatiu comun de democratie, stabilitate si prosperitate pentru cetatenii romani si moldoveni. Iar unul dintre obiectivele principale ale politicii externe este sustinerea in cel mai clar mod cu putinta a parcursului european al Republicii Moldova”, a mai precizat Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO