Inca un cutremur in Vrancea, dupa cel din seara de Craciun. Ce magnitudine a avut

Ultima actualizare: 29-12-2014 07:02
cutremur

Inca un cutremur, de 3,5 grade pe scara Richter, a avut loc in noaptea de joi spre vineri, in zona seismica Vrancea, in judetul Buzau, dupa cel de 3,4 grade produs cu doua ore in urma, in judetul Vrancea, potrivit INFP.

Seismul de la ora 0.41 s-a produs la o adancime de 134 de kilometri. Cele mai apropiate orase de epicentrul seismului sunt Valenii de Munte (35km), Mizil (48km), Covasna (49km), Plopeni (50km) si Boldesti-Scaeni (51km).

Tot joi noaptea, la ora 22.33, in judetul Vrancea a avut loc un cutremur de 3,4 grade, la adancimea de 129 de kilometri.

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte zece cutremure cu magnitudini intre 3 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani.

Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati.

Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO