Trei dintre victimele exploziei din Popești Leordeni, transferate în Germania cu un avion militar

Ultima actualizare: 25-07-2021 19:22

Trei dintre victimele ale exploziei de vineri de la depozitul de deșeuri din Popești Leordeni, aflate în stare gravă, sunt transferate duminică pentru tratament la un spital din străinătate.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, îi duce pe cei trei pacienți în Germania.

„Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, precizează MApN.

Sunt trei bărbați care au arsuri extrem de grave pe mare parte din suprafața corpului. Un bărbat de 54 de ani cu arsuri pe 70% din corp și un bărbat de 43 de ani cu arsuri de 55% din spurafața corpului, îngrijiți până acum în spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Al treilea pacient transferat în Germania este un bărbat care a fost internat până acum la Spitalul Floreasca. Acolo a fost operat și spitalizat.

Pentru transferul acestor pacienți s-au format comisii medicale în fiecare dintre cele două unități sanitare, care au decis că este mai bine pentru ei să fie transferați în Germania, tocmai din cauza faptului că au arsuri extrem de grave.

Echipa medicală va fi formată din specialişti ai UPU-SMURD Bucureşti şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Aeronava va decola din Baza 90 Transport Aerian duminică, după ora 8.00.

11 persoane au fost rănite în urma exploziei care a avut loc în Popești Leordeni. Cinci dintre ele aveau arsuri extrem de grave și au fost intubate și ventilate mecanic.

Unul dintre răniți, cetățean nepalez, care era internat la spitalul Floreasca cu 90 % arsuri pe suprafața corpului, a decedat. 

Alte două victime sunt internate în spitalul Sf. Ioan din Capitală, însă medicii de acolo spun că starea lor este stabilă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO