Topirea zapezii lasa in urma o capitala plina de capcane. Cei mai afectati sunt pietonii
Cei mai multi conducatori auto nu observa trecerile de pietoni si nici macar nu incetinesc. Revoltati, pietonii traverseaza la risc, spun ei, desi isi pun viata in pericol.
Sectorul 2, Bucuresti, Soseaua Pantelimon. Cele mai multe treceri de pietoni nu sunt semnalizate corespunzator si reprezinta un pericol pentru cei care vor sa traverseze in siguranta.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Pe o portiune de drum de pe Soseaua Pantelimon din Capitala trecerile de pietoni abia daca se mai observa. Oamenii traverseaza cu frica, iar soferii sunt mai degraba atenti sa ocoleasca gropile din asfalt decat pe cei care traverseaza strada. Indicatoarele fie nu se vad, fie sunt mascate de copaci.
Reprter: "Ati trecut pe langa doua treceri.”
Sofer: "Cred ca da."
Reporter: "Nu ati vazut niciuna?"
Sofer: "Nu."
Reprter: "Sunt prost semnalizate?"
Sofer: "Foarte prost."
De pilda, o doamna nici nu indrazneste sa treaca strada printr-un astfel de loc. Si pentru ca marcajul de pe asfalt - denumita generic zebra - nu se mai vede, soferii nici nu-si dau seama ca au trecut peste o trecere de pietoni.
Femeie: "Nu se vede sunt si masini.. "
Reprter: "Nu v-ar fi teama sa treceti?"
Femeie: "Numai la trecerile mari, aici nu am curaj."
Reprezentantii Politiei Rutiere spun ca anul trecut au fost semnalate catre Administratia Publica Locala 367 de tronsoane de drum pe care marcajele existente sunt deteriorate.
Laura Snae, purtator de cuvant al Brigazii rutiere Bucuresti din cadrul DGPMB: "Principalele deficiente constatate au fost in linie de marcaje rutiere si pe trecerile de pietoni. In anul 2015 au fost aplciate 25 de amenzi pt neasigurarea starii de viabilitate a drumului, respectiv deficiente ale semafoarelor sau ale marcajelor rutiere. Noi facem sesizari in momentul in care constatam respectivele deficiente."
"Nu este o situatie atat de grava, se intampla pe cateva bulevarde din capitala. De pe data de 15 ne apucam de marcaje si se va remedia situatia.” a spus Alex Ichim, purtator de cuvant al Primariei Bucuresti.
Intr-o statistica realizata de Politia Rutiera, Soseaua Pantelimon se afla pe lista neagra a bulevardelor din Bucuresti unde au loc cele mai multe incidente auto. Situatia se intalneste de multa vreme mai ales pe arterele care nu au fost inca reabilitate.