Traian Berbeceanu cere 300.000 de lei daune celor care i-ar fi inscenat dosarul de coruptie. DIICOT nu renunta la proces
Traian Berbeceanu, fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba, le cere 300.000 de lei daune morale si materiale celor care l-au anchetat abuziv si i-ar fi inscenat un dosar in care este suspectat de coruptie.
Traian Berbeceanu vrea ca doi procurori si un politist, fosti angajati ai DIICOT, sa plateasca sumele pierdute de el dupa ce a fost destituit din functie. Fapt nemaiintalnit pana acum in justitia noastra, DNA i-a trimis in judecata pe cei trei, in timp ce DIICOT l-a trimis in judecata pe Berbeceanu.
Comisarul nu uita si nu iarta. Fostul sef de la Crima Organizata Alba s-a constituit parte civila. 100.000 de lei pretinde Berbeceanu drept daune materiale si asta pentru ca, spune el, a pierdut multi bani cand a fost pus sub acuzare si a fost arestat preventiv. Familia a fost atunci nevoita sa faca multe cheltuieili cu drumurile la Bucuresti.
Politistul cere 200.000 de lei daune morale pentru tot ce a suferit cat timp a fost sub acuzare. Berbeceanu si-a petrecut saptamani bune in arest, in 2013, din octombrie pana in noiembrie, fiind acuzat ca a sprijinit grupari de infractori. In rechizitoriul trimis instantei supreme, procurorii DNA noteaza ca Traian Berbeceanu se teme pentru viata lui si a familiei sale si ca, de cand a fost eliberat, nu umbla singur, ci cu apropiati, sa nu i se insceneze din nou ceva.
In acelasi timp, procurorii DIICOT, sefii celor acuzati de abuz in serviciu si cercetari abuzive, dar si reprimare nedreapta l-au dat si ei in judecata intr-un alt proces.
Instanta suprema va trebui sa decida daca Traian Berbeceanu este un politist corupt, asa cum spun cei de la DIICOT, sau daca este vorba despre cea mai mare inscenare din istoria post-decembrista. Cei doi procurori si politistul care sunt acuzati de abuzuri si reprimare nedreapta risca nu doar condamnari, ci si obligatia de a plati daunele cerute de Berbeceanu.