Berbeceanu, acuzat si acuzator in doua dosare trimise la instanta. DIICOT il acuza de dare de mita, DNA il considera victima

Dată publicare: 16-07-2014 18:49
Dată actualizare: 19-07-2014 07:20


Situatie paradoxala pentru Traian Berbeceanu. Fostul sef al politistilor de la combaterea crimei organizate din Alba Iulia este acuzat si acuzator, in doua dosare care au fost trimise miercuri in instanta de catre procurori.

Daca DIICOT il acuza pe Berbeceanu de luare de mita si favorizarea infractorului, DNA il considera victima acestor anchetatori si l-a trimis in judecata pe procurorul care l-a arestat pe Berbeceanu acum 5 luni.

Traian Berbeceanu, fostul sef al Brigazii de Combatere a Crimei Organziate Alba, a fost trimis in judecata ca inculpat de procurorii DIICOT. El este acuzat ca ar fi favorizat o grupare infractionala careia i-ar fi furnizat informatii din ancheta. In plus, politistul ar fi primit mita o masina, in valoare de 20.000 de euro.

"Sunt nevinovat si o sa iasa adevarul la iveala pana la urma", a spus Berbeceanu.

Berbeceanu a trimis o plangere la Directia Nationala Anticoruptie in care isi sustinea nevinovatia. 5 luni mai tarziu, procurorul care il anchetase si alti doi investigatori au fost acuzati ca i-au fabricat un dosar penal lui Berbeceanu.

Ioan Muresan, procuror sef, Nicolaie Cean, fost procuror si Alin Muntean, ofiter de politie, au fost acuzati de abuz în serviciu si fals intelectual. Motivul pentru care cei trei i-ar fi inscenat faptele ar fi fost legat de faptul ca Berbeceanu a refuzat sa il numeasca intr-un post de conducere pe Alin Munteanu, un politist prieten cu procurorul Muresan. Cand l-a verificat pe ofiter, constatase ca acesta avea nereguli in activitate si a refuzat sa ii dea postul.

Acum ambele parchete au trimis dosarele in fata judecatorilor. Cel in care Berbeceanu este acuzat de procurorul DIICOT Muresan a ajuns la Tribunalul Bucuresti. Iar cel in care Berbeceanu este victima procurorului Muresan este la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In 2007, Traian Berbeceanu a fost desemnat politistul anului. El a solutionat dosare grele, precum aurul dacilor, arestarea sefului politiei din Deva sau destructurarea unei grupari care facea evaziune cu fier vechi.


VIDEO PROTVPLUS.RO