Tot ce trebuie sa stii despre ministrii propusi in Guvernul Grindeanu

Acestia sunt ministrii propusi de PSD si ALDE pentru a forma noul Guvern, condus de Sorin Grindeanu.

 • Sevil Shhaideh
  Propusa de PSD pentru functia de vicepremier, ministru al Dezvoltarii Regionale, are 52 de ani, este de religie musulmana, absolventa de ASE.
  Detalii
 • Andreea Pastarnac
  Propusa ministru pentru romanii de pretutindeni, s-a nascut la 24 septembrie 1967, la Brasov. A absolvit Facultatea de Filologie, la Universitatea Bucuresti in 1990.
  Detalii
 • Mihaela Virginia Toader
  Propusa ministru delegat pentru fonduri europene, a absolvit cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu in 2002.
  Detalii
 • Ana Birchall
  Propus ministru delegat pentru Afaceri Europene, are investitii financiare in strainatate de 23 de milioane de euro.
  Detalii
 • Carmen Camelia Dan
  S-a nascut la 9 octombrie 1970, la Bucuresti. A absolvit Liceul de filologie-istorie din Bucuresti, a urmat Facultatea de Drept, la Universitatea Ecologica Bucuresti. A fost prefect de Teleorman.
  Detalii
 • Petre Daea
  Propus ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. S-a nascut la 2 noiembrie 1949, la Sisesti, judetul Mehedinti. A absolvit Facultatea de Agronomie Timisoara (1973), specializarea inginer agronom.
  Detalii
 • Gabriel Beniamin Les
  Propus ministru al Apararii Nationale, a mai fost secretar de stat in minister, unde a venit din functia de director general al APIA Satu Mare. A urmat cursuri la Institutul National de Administratie si la Colegiul National de Aparare.
  Detalii
 • Viorel Stefan
  Propus pentru conducerea Ministerului Finantelor, s-a nascut in 26 iulie 1954, in Mitoc, judetul Botosani, este casatorit, are trei copii si este membru al partidului de 24 de ani.
  Detalii
 • Florin Iordache
  In varsta de 56 de ani, propus ministru al Justitiei, este la al cincilea mandat de deputat. Este inginer la fabrica de mobila din Caracal.
  Detalii
 • Lia Olguta Vasilescu
  Propusa la Ministerul Muncii, a fost membru PRM, este primar al Craiovei din partea PSD si este trimisa in judecata pentru coruptie.
  Detalii
 • Marius Dunca
  Propus ministru pentru Tineret si Sport, a fost sef al ANPC si a fost demis dupa tragedia din Colectiv. S-a nascut la 19 iulie 1980, la Brasov, si a absolvit Universitatea Transilvania in 2004, fiind de profesie inginer mecanic.
  Detalii
 • Alexandru-Razvan Cuc
  Propus ministru al Transporturilor. S-a nascut la 4 decembrie 1983. Este licentiat in economie, la Universitatea Americana din Bucuresti (2002 - 2006) si licentiat in drept, la Facultatea de Drept si Administratie Publica, Universitatea Hyperion.
  Detalii
 • Gabriel Petrea
  Propus ministru al Consultarii Publice si Dialogului Social, are 32 de ani si este cel mai tanar ministru al Cabinetului Grindeanu. Petrea este lider al Tineretului Social Democrat.
  Detalii
 • Florin Jianu
  In varsta de 40 de ani, este propus ministrul IMM-urilor si al antreprenorilor, a mai fost pe un post similar in Guvernul Ponta III, preluand functia in martie 2014 de la Maria Grapini.
  Detalii
 • Daniel Constantin
  In varsta de 38 de ani, propus de ALDE la Ministerul Mediului, a intrat in politica in anul 2006, fiind sustinut de Dan Voiculescu, caruia i-a succedat la conducerea Partidului Conservator.
  Detalii
 • Teodor Melescanu
  Propus de ALDE ca ministru de externe, are 75 de ani si este diplomat de cariera de 50 de ani. A mai ocupat functia intre 1992 si 1996, apoi din nou in 2014, pentru doar opt zile, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, cand a fost insarcinat cu rezolvarea votului din diaspora, insa a fost criticat pentru rezultate.
  Detalii
 • Toma Petcu
  Propus ministru al Energiei de ALDE, s-a nascut la 29 aprilie 1978. A absolvit Facultatea de Constructii Hidrotehnice la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (2001) si un master in management public (2006).
  Detalii
 • Gratiela Gavrilescu
  Propusa de ALDE ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, are 50 de ani, este la al patrulea mandat de deputat, a fost ministru al Mediului Apelor si Padurilor si viceprimar al muncipiului Ploiesti.
  Detalii
 • Serban Valeca
  Propus ministru al Cercetarii, a mai fost ministru delegat in guvernul Nastase, in perioada 2000-2004. De profesie inginer, a activat in domeniul energiei nucleare si are ca hobby artele martiale, fiind detinator al centurii negre.
  Detalii
 • Adriana Petcu
  Propusa de PSD ministru al Apelor si Padurilor, este director al Administratiei Bazinale de Apa Buzau-Ialomita de 6 ani, in 2014 ANI declarand-o incompatibila pentru ca a fost project officer intr-un proiect european.
  Detalii
 • Augustin Jianu
  Propus ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, s-a nascut la 23 mai 1986. A absolvit Liceul de Informatica Stefan Odobleja din Craiova (2005), Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii "Politehnica" din Bucuresti (2011).
  Detalii
 • Mircea Titus Dobre
  Propus ministru al turismului, s-a nascut la 20 decembrie 1978, la Constanta. A absolvit Liceul Decebal din Constanta (1997). A urmat cursurile Facultatii de Management Financiar Contabil din cadrul Universitatii "Spiru Haret" Bucuresti.
  Detalii
 • Alexandru Petrescu
  Propus de PSD ministru al Economiei, este in prezent director general al Postei Romane, a fost presedinte al consiliului de administratie al CFR Calatori si a activat in sectorul bancar in Marea Britanie.
  Detalii
 • Ionut Vulpescu
  Fost ministru in Guvernul Ponta, propus pentru portofoliul Cultura si Identitate Nationala. Nascut pe 17 Iunie 1976, la Targoviste, Ionut Vulpescu este deputat PSD, membru in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor si consilier al presedintelui de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu.
  Detalii
 • Pavel Nastase
  Propus ministru al Educatiei, si-a luat prima licenta in 1975. A coordonat cinci proiecte din fonduri europene, in valoare de 27 de milioane de lei. Este presedinte al Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice.
  Detalii
 • Florian Bodog
  Propus de PSD la Ministerul Sanatatii, in varsta de 45 de ani, este un medic bihorean intrat oficial in politica in 2012, pana atunci detinand, cu sprijinul PSD, mai multe functii.
  Detalii

VIDEO PROTVPLUS.RO
FERMA
Au luptat pentru un loc în Ferma, însă doar unul a câștigat
Silviu Țolu și Kamara, în luptă pentru un loc în Fermă

21:01
FERMA
Zmărăndescu a pregătit o listă cu lucrurile care l-ar enerva pe Moroșanu
Luptătorul MMA este pregătit să îl "distrugă" psihic

08:01
FERMA
Zmărăndescu, atac dur la adresa Ioanei
Cuvintele lui o fac pe Miss România să izbucnească în lacrimi

06:39
FERMA
Conflictele iau amploare în Ferma
Kamara își iese din minți și îi spune cuvinte dure Ioanei Filiomn

02:56
FERMA
O nouă posibilă relație în Ferma
Otniela și Matei, în atenția tuturor

02:17
FERMA
Silviu Țolu s-a decis
El este cel cu care se va duela pentru a rămâne în Ferma

03:50
LA MARUTA
O studentă, o profesoară, două finalsite fac spectacol la "Cântă acum cu mine"
Cântă acum cu mine, duminică de la 22:15, la PRO TV

06:10
CE SPUN ROMANII
1000 de editii Ce Spun Romanii. Iata cum a fost la emisiunea – petrecere

07:36
LA MARUTA
Nu e ursul Carpatin, este un personaj canin

03:34
LA MARUTA
Vali Bărbulescu a acceptat provocarea lui Cătălin Măruță
A fost o provocare ce a conținut viermi. Cine a câștigat

07:10
locuinte, blocuri
600 de blocuri din București, afectate de o avarie RADET. Când va fi remediată
Supermarket din Ploiești, evacuat de urgență, din cauza unui „miros persistent”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a prăbușit podul de la Stoina, rănind 4 muncitori
Reacția Guvernului după anunțul că 500.000 de pakistanezi vor veni în România
LOTO 6 din 49, 18 aprilie 2019. Care sunt numerele câștigătoare
Iliescu și apropiații săi ar fi planificat să-l dea jos pe Ceaușescu încă din 1968
Joia Mare pentru romano-catolici
Joia Mare pentru romano-catolici. Ce simbolizează rituaul spălării picioarelor
Alegerea lui Danileț între Toader și Nicolicea
Bărbat, accidentat de o căruţă pe o trecere de pietoni din Cluj
Doi bărbați au defrișat o bucată de pădure. Cum au încercat să acopere ilegalitatea
Picturi de o valoare inestimabilă, semnate Sabin Bălaşa, scrijelite cu pixul de studenţi
Șefii muncitorilor răniți după prăbușirea podului la Stoina, cercetați de poliție