Toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi intră în scenariul galben

29-09-2020 16:55


Toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi intră, începând de marți, în scenariul galben.

Direcţia Județeană de Sănătate Publica a luat decizia după ultimele raportări, care arată o creștere îngrijorătoare a numărului de infectări cu SARS-COV-2, dar și a bolnavilor care ajung la Terapie Intensivă.

Pentru început, toţi cei aproximativ 35 de mii de elevi din municipiul Galaţi vor învăţa alternativ, la şcoală şi on-line, o săptămână cu o săptămână.

În Galaţi, incidența cazurilor de apropie de 1,3 la mie, potrivit ultimelor calcule făcute de Direcţia de Sănătate Publică. Şi nu ne îngrijorează doar cifrele oficiale. Autorităţile spun că a crescut numărul celor care se prezintă panicați la spital în ultima săptămână, iar secţia de Terapie Intensivă de la Urgență este deja foarte aglomerată.

Şi în Iași, focar major alături de București și alte trei județe, autorităţile ar putea lua măsuri aspre. Edilii spun că, dacă până pe 5 octombrie rata infectărilor nu scade sub 1,5 la mia de locuitori, se vor închide restaurantele, cafenelele, iar sălile de jocuri de noroc ar putea fi interzise.

În patru comune din judeţ, restricția este deja în vigoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO