Procuror: "Gruparea Mironescu se ocupa cu captura statului, cea mai inalta forma de coruptie"


Ultimul update: Marti 19 Iunie 2012 03:05
Data publicarii: Marti 31 Mai 2011 20:54
Categorie: Stiri actuale
Laurentiu Mironescu (dreapta) alaturi de alt acuzat

Procurorul Gheorghe Bocsan a declarat in fata completului de la instanta suprema, care judeca dosarul Constanta, ca gruparea fostului secretar general MAI, Laurentiu Mironescu, se ocupa cu cea mai inalta forma de coruptie.

Procurorul a aratat instantei ca termenul de "captura a statului" este unul stiintific criminalistic, el regasindu-se in numeroase tratate internationale. De asemenea, Bocsan a precizat ca acest termen este folosit in situatiile in care coruptia la un nivel sectorial sau chiar la nivelul unui intreg stat este generalizata.

"Judecatorul fondului a retinut corect elementele din dosar si a retinut insistenta si pericolul pentru ordinea publica al inculpatilor. Pe apararile avocatilor arat ca notiunea de captura a statului este o notiune criminologica, termen regasit in numeroase conventii europene. Este forma cea mai inalta a coruptiei, respectiv coruptia generalizata.", a spus procurorul Gheorghe Bocsan in fata completului de cinci magistrati de la instanta suprema care a judecat contestatiile persoanelor arestate in acest dosar.

29 de arestari in dosarul "La Piovra” varianta romaneasca. Lista celor care au primit mandate

Fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu, fostul sef al Directiei Domenii Portuare, Eugen Bogatu si celelalte 26 de persoane acuzate in dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta raman in arest. Completul de cinci judecatori a respins, marti, definitiv, recursurile acestora.

In 25 mai, Sectia penala a instantei supreme a emis mandate de arestare pentru 28 de persoane retinute de procurorii anticoruptie in acest caz, printre care se afla si Laurentiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor.

Tot atunci instanta a emis un mandat de arestare in lipsa pe numele lui El Haj Ahmad, cetatean libanez, intermediar vamal, iar senatorului Mircea Marius Banias a primit interdictia de a pasari tara timp de 30 de zile.

Cum se negociaza functiile in Romania. STENOGRAMA discutiei dintre un senator si un ministru

DNA face cercetari in legatura cu activitatile de import-export de marfuri provenite din afara granitelor Uniunii Europene, desfasurate prin birourile vamale de pe raza Directie Regionale de Accize si Operatiuni Vamale Constanta.

Mircea Basescu: "Fratele meu m-a sunat sa ma intrebe despre asocierea fiicei mele cu Mironescu"

Sursa: Mediafax

Portul Constanta,
Scandalul Mironescu - Sfarsitul
Audieri terminate in miez de noapte. Au fost emise primele ordonante de retinere in dosarul vamilor
VIDEO PROTVPLUS.RO