In vremuri tulburi, taranii lasa furcile, pentru pistoale, ca sa se apere de hoti


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 23:44
Data publicarii: Marti 31 Mai 2011 18:09
Categorie: Stiri actuale

Ca sa-si apere gainile din batatura si sacii de cartofi din beci, tot mai multi tarani lasa furcile pentru pistoale. Comerciantii vand intre 2 si 5 arme pe saptamana. E drept ca altfel te respecta omul atunci cand treci pe ulita cu pusca la cingatoar.

Usor parfumat nea Avram Stoia din Rovine are numai cuvinte de lauda, desigur, la adresa lui. E curajos nu gluma de cand are pistol. Vrea sa-si apere singur de hoti murgul cel falnic, curcanul alb ca neaua, mandretea de gaini si lanul de cartofi. Asa ca face zilnic exercitii. Din fericire n-are gloante.

Mandru de achizitie si parca mai "stapan pe sine"- omul nostru patruleaza prin ograda ca-n vestul salbatic.

"Fereasca-l Dumnezeu pe ala care vine si incearca sa-mi fure ceva, sa-mi ia ceva din ocol, ca atunci sunt in legitima aparare", povesteste Avram Stoia.

S-a dovedit ca strategia lui da roade. "Vine un hot de buzunare si zice: "Mai, prietene de cand nu te-am vazut!" si ma ia in brate. Zic cu asta nu vrei sa fii prieten? Cand o vazut o ..." si nea Avram face semn ca a luat-o la goana.

La fel de incantat de pistolul cu gaze recent cumparat este si domnul Marcel din Branisca. "Iti aduce un plus de siguranta, atunci omul se fereste sa-ti faca rau", spune el cu intelepciune.

Proprietarii magazinelor de arme si-au dat seama ca la tara pot face bani, asa ca s-au aprovizionat cu modele ceva mai ieftine.

Numai in judetul Hunedoara, o treime dintre posesorii de pistoale sunt oameni simpli de la sat: cam 1.500. Toti au autorizatie. Pentru ca o persoana sa primeasca aceasta autorizatie, trebuie declarata apta din punct de vedere psihologic si sa nu fi suferit condamnari pentru o fapta penala savarsita cu intentie.

Cel mai iefin pistol cu bile costa 1.000 de lei, iar unul cu gaze poate ajunge si 2.000 de lei.

Citeste si:

Explicatia halucinanta a unei femei care a fumat 3.500 de tigari in timpul sarcinii

"Te lasi de alcool sau mori". Fanii din Romania risca sa nu-si mai vada favorita pe viu

Blestemul virginei. La 26 de ani, nu poate fi atinsa de barbati

 

Tags: furturi, arme,

Nu-s indeajuns ai nostri, vin si din vecini: hotii bulgari ataca bancomatele din Romania
Un padurar a impuscat doi hoti de lemne prinsi in fapt. Acum risca puscaria
Opriti cu focuri de arma. Trei hoti au furat sute de mteri de cablu in Capitala
VIDEO PROTVPLUS.RO