Toaletele publice vor costa Capitala 12 mil. de euro. Cele automate vor avea și AC
Confruntate cu o problemă rușinoasă de ani de zile - lipsa toaletelor publice, autorităţile din Capitală au făcut un prim pas pentru rezolvarea ei. Au încheiat licitaţia pentru închirierea şi întreţinerea wc-urilor ecologice.
Vor fi cel mult 100 - deşi ar fi nevoie de 400 - care împreună cu cele din plastic vor costa Capitala peste 12 milioane de euro. Toaletele automate vor avea aer condiţionat şi parfum, iar firma care a câştigat licitaţia vrea să convingă autorităţile să instaleze pișoare în aer liber, aşa cum sunt şi în Amsterdam.
Foarte multe toalete publice din capitala României au fost toată vara murdare şi aproape imposibil de utilizat, și i-au speriat pe cei care au avut nevoi presante. Aceste imagini au fost filmate în cadrul campaniei Ştirilor PRO TV, Inspectorul Pro. Coşmarul toaletelor publice durează de mai bine de o jumătate de an pentru că primăria nu a mai avut contract cu firma care le-a instalat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Asta în condiţiile în care wc-urile care se curăță singure sunt insuficiente la o populaţie atât de mare. Astfel de toalete automate sunt peste 70 în toată Capitala, împrăştiate pe marile bulevarde. Problema este că la o populaţie de peste 2 milioane de locuitori ar trebui să avem peste 400 de toalete automat. Adică la 5.000 de oameni să revină o singură toaletă.
De altfel, primăria şi-a propus să instaleze cel puţin 100 de astfel de toalete, dar nici măcar această ţintă uşoară nu a putut fi atinsă. Firma care câştigase contractul anterior susţine că primăria nu a reuşit să le pună la dispoziţie locuri adecvate.
Cu toate acestea, aceeaşi firmă a câştigat contractul pe următorii 4 ani şi va încasa peste 12 milioane de euro. A fost singura care a participat la licitaţie.
În afară de aceste WC-uri, firma trebuie să instaleze şi 300 de cabine mobile, dar şi 40 de cabine pentru persoane cu dizabilităţi fizice.
Reprezentanţii companiei promit că în afară de hârtie, apă şi săpun, vor instala în toalete aer condiţionat şi sisteme de parfumare.
Mai mult, vor încerca să convingă primăria, dar şi DSV să permită instalarea de pisoare în aer liber, aşa cum există în Amsterdam, dar şi în alte oraşe din vestul Europei.