Timișoara rămâne oraș liber de manele. Ce spune primarul despre acuzația de discriminare

Ultima actualizare: 21-05-2020 18:03

Primarul Timisoarei a primit un avertisment de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce a interzis manelele și grătarele în spațiile publice din oraș.

 

Măsura ar încălca dreptul la demnitate, au transmis cei care l-au avertizat pe edil. Nicolae Robu își păstrează însă decizia.

Primarul Timisoarei a luat decizia să interzică acest gen de muzică după ce exact în aceasta piață din Timișoara i s-au făcut mai multe dedicații.

Dedicațiile l-au înverșunat pe primarul Robu. Edilul le-a trimis o notă internă angajaților prin care a transmis că astfel de evenimente, în cadrul cărora se cântă manele, se fac dedicații și se încing grătarele nu au ce să caute pe domeniul public.

Nicolae Robu, primarul Municipiului Timișoara: ”Despre ce discriminare vorbim, mi se pare și mie și tuturor colegilor și majorității covârșitoare a timișorenilor că ei s-au manifestat atunci nepotrivit, inoportun, ca în fața Operei, în minunata noastră Piața Victoriei, să fie concerte cu manele. Decizia rămâne așa cum a fost luată”.

 

Reacția lui Lică Băiat Fin, autorul dedicațiilor 

 

Lică Băiat Fin, autorul dedicațiilor, spune, cu vorbele sale, că primarul nu a fost deloc băiat fin când a decis să pună pe silențios manelele.

Deși recunoaște că nu s-a simțit discriminat.

Lică Băiat Fin, cântăreț: O spus el că nu-i place manelele și îi place alt tip de muzică.
Reporter: Ce părere aveți că au fost interzise atunci manelele și grătarele?
Lică Băiat Fin: Nu era logic din partea lui, nu era logic sincer că nu era logic că ne bucuram și noi, se bucura toată lumea la evenimente din astea”.

Părerile timișorenilor sunt împărțite.

Cetățean: ”Sincer, mi-e indiferent, fiecare după gusturile lui, nu mă deranjează, nu mă încurcă. Dacă se simt unii oameni afectați, legea spune că nu trebuie îngrădești libertatea nimănui”.

 

Timișorenii cred că ar fi trebuit să rămână grătarele

 

Comerciant: ”Cumpără, dar dacă aud că-s pe plită, nu vor să ia și pleacă. Au scăzut vânzările foarte, foarte mult. Hai, că manelele ca manele, dar ce face fumul de la grătar? Să ne lase să frigem micul la grătar, să fie bun”.

Client: Îmi iau la caserolă și îmi fac acasă.
Reporter: E mai bun?
Client: Contează și fumul, nu numai plita, una e să îl faci la grătar pe lemne și alta e la plită. Grătarele ar fi trebuit să rămână, manelele în nici un caz”.

Petrecerile cu manele se pot organiza, în continuare, în spații private. Cei care încalcă dispoziția primarului vor fi sancționați drastic.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO