Temperaturile scad cu 10 grade, iar vremea devine instabila, cu ploi, vant si descarcari electrice. Cum va fi pe litoral


Ultimul update: Luni 13 Iulie 2015 00:24
Data publicarii: Vineri 10 Iulie 2015 07:44
Categorie: Vremea

Vineri, se raceste si in sud si in est. Vantul va fi mai intens pe timpul zilei si vom avea intre 22 si 32 de grade.

In Dobrogea si in Baragan, vremea va fi instabila si se raceste. Va ploua in reprize, vantul va sufla cu destul de multa putere si poate fi grindina.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, temperaturile scad si nu se vor atinge mai mult de 27 de grade. Va ploua si aici si se pot acumula 15 litri de apa pe metrul patrat.

In jumatatea nordica a Moldovei, vremea va fi buna, va ploua pe suprafete foarte mici, iar maximele nu mai ating valoarea de 30 de grade.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures, cerul va fi variabil iar conditiile meteo foarte placute.

Vestul tarii va avea vreme placuta si maxime de cel mult 28 de grade.

In centrul Romaniei, se raceste si va ploua in regiunile montane si mai putin in rest.

In sud-vest inca vor mai fi valori de peste 30 de grade dar vorbim despre temperaturi normale pentru aceasta perioada.

Canicula dispare din sudul Romaniei, unde vineri racirea va fi accentuata. Temperaturile scad cu 10 grade si va ploua in reprize.

Pana la ora 8 si jumatate este in vigoare o avertizare cod galben, pentru sudul si estul judetului Arges, nordul judetului Prahova si nordul judetului Buzau. Pe aici, aversele vor depasi 20-25 l/mp, vor fi intensificari de scurta durata ale vantului, descarcări electrice frecvente si grindina de mici dimensiuni.

In Bucuresti, vineri sunt prognozate 25-26 de grade Celsius vor fi innorari, iar temporar se vor semnala
averse cu fulgere si vant mai nervos.

La munte, valorile termice scad, iar vremea va fi instabila in masivele sudice si in cele estice. Vor fi averse, fenomene electrice, vantul va lua aspect de vijelie si probabil va fi si grindina. Izolat se vor acumula 15L/mp.

Pe litoral, norii vor fi numerosi asa ca va ploua in reprize. Vor fi averse, fenomene electrice, iar vantul va creste in intensitate. Pe plaja: 25-26 de grade iar apa va avea 23-24.

Sambata si duminica vom avea vreme in general frumoasa cu ceva ploi pe timpul noptii. Luni, vor fi averse in jumatatea nordica si vom avea intre 22 si 32 de grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO