Temperaturi caniculare, de 36 de grade Celsius, si averse de ploaie spre seara, inregistrate luni. Prognoza meteo pana joi

×
Codul embed a fost copiat

Luni, vom avea canicula si disconfort termic in Campia Romana, Podisul Moldovei si in Dobrogea. Si in rest va fi foarte cald si doar in vest, nord-vest si in centru se va racori usor.

VEZI CUM VA FI VREMEA IN ZONA IN CARE LOCUIESTI

In Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si la munte, vor fi averse si se vor depasi local 15 l/mp si izolat 30-40 l/mp. Maximele vor fi cuprinse intre 26 si 37 de grade. In Dobrogea si Baragan se anunta vreme caniculara si disconfort termic acccentuat. In special catre seara, trecator, vor fi averse cu fulgere si vant mai intens, dar pe suprafete reduse. Temperaturile urca pana la 36 de grade Celsius. Cele mai scazute valori de se vor inregistra pe litoral.

Canicula va afecta luni si Moldova sudica si nordul Munteniei. La amiaza, se vor inregistra in jur de 35 de grade la umbra si indicele temperatura umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati. Catre seara, norii isi vor face aparitia si vor aduce cateva averse. Caldura mare si in jumatatea nordica a Moldovei. Maximele vor depasi 30 de grade, iar in a doua parte a zilei vor fi momente cu instabilitate accentuata. In special in zonele de munte se pot depasi 15 l/mp si izolat 30-40 l/mp.

In nordul Transilvaniei si in Maramures temperaturile scad cu 4-5 grade fata de ziua trecuta iar catre seara va creste instabilitatea. Pina atunci vom avea mult soare si temperaturi de pina la 29 de grade Celsius. Si in vestul tarii se mai racoreste; maximele vor urca pana la cel mult 32 de grade Celsius. Vor fi ploi zgomotoase, insotite de toata suita de fenomene specifice instabilitatii.

Citește și
caldura, canicula
Romania a fiert la peste 35 de grade si urmeaza inca 2 zile de canicula. Sute de apeluri de ajutor au fost date la Ambulanta
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In tinuturile centrale se mai racoreste usor. Instabilitatea va creste treptat si vor veni averse, cu fulgere, vant intens si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30-40 l/mp, cu precadere in zonele de munte. In sud-vestul tarii caldura va fi greu de suportat. La orele amiezii vom avea canicula si disconfort termic ridicat; apoi norii se vor inmulti si vor aduce ploi in aversa, cu fulgere vint intens si poate sa apara grindina. Se vor stringe cantitati mai importante de apa in zonele mai inalte.

In sudul tarii se anunta o zi cu atmosfera sufocanta. Disconfortul termic va fi ridicat, iar la apropierea serii se-aduna norii si vor fi ploi zgomotoase cu vant intens. Termometrele vor indica chiar si 37 de grade la umbra.

In Capitala, la amiaza vom avea canicula si maxima va ajunge la 35 de grade si disconfortul termic va fi accentuat. Seara si in primele ore ale noptii, vor veni ploi scurte de vara si e posibil sa fie caderi de grindina.

Si la munte se mentine vremea calda. Se vor semnala ploi zgomotoase, cu vant intens si se vor depasi local 15 l/mp si izolat 30-40 l/mp. E posibil sa cada grindina, iar temperaturile vor fi in usoara scadere. Pe litoral se anunta vreme calda, dar dupa-amiaza si noaptea vor fi cateva averse insotite de fenomene electrice. Vantul va avea intensificari trecatoare. Pe plaja, vor fi pana la 28 de grade, iar apa marii va avea intre 21 si 23 de grade.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

In Bucuresti, luni vom avea canicula si disconfort termic accentuat. Seara si in primele ore ale noptii, vor veni ploi scurte de vara si e posibil sa fie caderi de grindina. Marti vremea ramane calduroasa, chiar daca valorile termice vor fi in scadere usoara. Dupa-amiaza si noaptea, instabilitatea va creste si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Miercuri, temperatura aerului va continua sa scada usor si vremea va fi instabila. Vor fi ploi zgomotoase cu fenomene electrice si vantul se va inteti pe timpul ploilor. Temperatura maxima va fi de 28 de grade. Joi temperatura va fi normala din punct de vedere termic. Doar in prima parte a zilei vor mai fi conditii pentru ploi de scurta durata dupa care cerul va fi variabil. Temperatura maxima va fi de 27 de grade.

Si la munte, luni se mentine vremea calda. Se vor semnala ploi zgomotoase, cu vant intens si se vor depasi local 15 l/mp si izolat 30-40 l/mp. E posibil sa cada grindina, iar temperaturile vor fi in usoara scadere. Marti mai scad valorile termice, mai ales in Carpatii Orientali si Occidentali. Aversele vor veni cu fulgere, vant intens si chiar vijelii si cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30-40 l/mp. Miercuri vor fi ploi locale cu fulgere si izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va avea intensificari de scurta durata in timpul averselor. Joi ploile se imputineaza. Cerul va prezenta innorari si vor fi ploi locale, iar vantul va sufla cel mult moderat.

Pe litoral, luni se anunta vreme calda, dar dupa-amiaza si noaptea vor fi cateva averse insotite de fenomene electrice. Vantul va avea intensificari trecatoare. Pe plaja, vor fi pana la 28 de grade, iar apa marii va avea intre 21 si 23 de grade. Marti si miercuri vremea va fi in general instabila. Vor fi averse si descarcari electrice si vantul se va inteti temporar. Miercuri, temperatura aerului va scadea usor si va urca pana la 26 de grade Celsius. Joi vor mai fi innorari in timpul zilei si mai e posibil sa vina averse slabe. Vantul va avea intensificari trecatoare. In aer vor fi pana la 24 de grade, iar apa marii va avea cel mult 21 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Aglomeratie ca-n mijloc de iulie la Mamaia. Cati bani a cheltuit pe zi un turist venit cu familia:
Aglomeratie ca-n mijloc de iulie la Mamaia. Cati bani a cheltuit pe zi un turist venit cu familia: "De ce sa nu ne respectam"

Litoralul romanesc a fost duminica intesat, exact ca intr-o zi de la mijlocul lui cuptor. Fermecati de vremea superba, mii de turisti au ales sa-si petreaca duminica la malul marii.

Romania a fiert la peste 35 de grade si urmeaza inca 2 zile de canicula. Sute de apeluri de ajutor au fost date la Ambulanta
Romania a fiert la peste 35 de grade si urmeaza inca 2 zile de canicula. Sute de apeluri de ajutor au fost date la Ambulanta

Fierbe aerul, fierbe si Romania la foc mic. Vara s-a instalat brutal, iar in zona de vest termometrele au indicat pe la pranz 37 de grade Celsius.

Un val de aer fierbinte dinspre nordul Africii ajunge in Romania. Cum va fi vremea in acest weekend
Un val de aer fierbinte dinspre nordul Africii ajunge in Romania. Cum va fi vremea in acest weekend

Aerul cald acopera arii importante, iar dinspre nordul Africii va patrunde un val de aer fierbinte care se va deplasa spre centru si mai apoi spre sud-est, inclusiv spre zona noastra.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.