Teapa de Revelion aproape perfecta. Cum sa dai 1.000 euro pentru o vila la munte, dar sa stai acasa

vila

Un utilizator al site-ului stirileprotv.ro ne-a sesizat un nou tip de inselaciune privind inchirierea vilelor de Revelion. La rugamintea lui, publicam integral mesajul, pentru a atrage atentia asupra acestor escrocherii.

Pe scurt: am vrut sa inchiriez o vila pt revelion la Bran (link eliminat din motive de securitate), am trimis un mail pentru ca mobilul era inchis si am primit urmatorul raspuns:

"Buna ziua,

 Este valabil anuntul. Vila este in Bran, foarte aproape de castelul Bran, zona mirifica si minunata pentru petrecerea Revelionului.

Citește și
Trei ieseni au luat, cu acte false, 150 de mii de euro din banca!
Patronii aradeni au “uitat” sa declare 50 de milioane de lei din TVA
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Chiria este 1000 Euro de Revelion, cele 4 zile la alegere, respectiv 30, 31 decembrie 2011, 1, 2 ianuarie 2012, sau la alegere in functie de dorinta dumneavoastra.

De asemenea, de Craciun se poate inchiria tot la alegere, cele 4 zile: 24, 25, 26, 27 decembrie 2011, la pretul de 700 Euro .

Nu vreau sa mai platim comision la vreo agentie, asa ca vom face contractul la un notar autorizat fata in fata, sau la cererea clientului un act de mana, pentru a nu mai platii cei 16% la stat, asta in cazul in care dumneavoastra nu doriti sa decontati aceasta chirie.

Eu stau in Grecia. Lucrez aici, in Grecia. Daca sunteti serios si doriti sa inchiriati 100%, vin in Romania sa va arat vila si sa facem contractul de inchiriere pe perioada Revelionului, sau a Craciunului, cum doriti. Deasemenea si predarea vilei.

As dori sa fiu sigura ca doriti sa inchiriati vila, pentru ca in urma cu 2 saptamani am mai facut un drum in Romania si cand am ajuns, cel care dorea sa inchirieze si-a gasit in alta parte intre timp si nu imi oferea banii pe care discutasem.

Intr-un cuvant, tragea de pret si nu mi-a convenit, dupa ce m-am invoit de la serviciu de pomana, incluzand si banii si timp pierdut .

Nu vreau sa pierd iar bani pe biletele de avion doar de dragul de a face o excursie din nou in Romania, doar de dragul de a ma plimba.

Doresc un chirias serios si responsabil, deoarece vila este proaspat renovata si nu doresc experiente neplacute. Astept raspuns daca va intereseaza vila de Revelion sau Craciun, pentru a stii cum voi proceda.

Mai jos aveti detalii despre vila. Am atasat si poze:

Detalii vila:


garaj interior (2 locuri)
3 grupuri sanitare
1 balcon
5 camere spatioase
mobilat complet (interior lux)
curte individuala
interior renovat
imobil in stare exceptionala
incalzire cu centrala proprie

parchet, gresie, faianta, granit, vopsea lavabila, tapet, pereti lambrisati , termopan, lampi, spoturi, aplice, galerii, perdele, calorifere aluminiu, aer conditionat, sistem de alarma, cablu TV, antena satelit, TV, semineu, plase tantari, scara interioara, Jacuzzi, dus cu hidromasaj, usa metalica, telecomanda garaj, bucatarie modern mobilata, bucatarie echipata, aragaz, hota, microunde, combina frigorifica, masina de spalat vase, masina de spalat, gradina, iluminat exterior, chiosc, contor apa, contor caldura, boxa, pivnita, uscatorie

Foarte aproape de castelul BRAN. Zona minunata."

Am intrebat-o de mai multe detalii si am primit urmatorul raspuns:

"Buna ziua,


Multumesc pentru raspunsul rapid din partea dumneavoastra.

Pretul, dupa cum am discutat de la bun inceput, este de 1000 Euro pe perioada de 4 zile la alegere 30, 31, 1, 2, sau cum doriti dvs, pe toata vila.

Deasemenea, nu tin cont de cate persoane vin, deoarece dupa cum ati observat vila este destul de spatioasa si include toate cele necesare trecerii in noul an.

Aveti acces peste tot in vila, inclusiv jacuzzi, semineu, dus cu hidromasaj, inclusiv garajul dublu.

Pentru ca eu sa pot veni in Romania, trebuie sa imi iau liber de la serviciu de aici si sa cumpar bilet de avion (dus-intors).

As dori sa ma asigur ca inchiriati vila pentru ca in urma cu 2 saptamani am mai facut un drum pana in Romania si cei care doreau sa inchirieze au inchiriat in alta parte intre timp, iar eu am pierdut banii pe biletele de avion + 3 zile pierdute de la locul de munca.

Ce pot spune, oameni neseriosi. Ca sa fiu sigura ca nu vin degeaba pana in Romania si ca nu cumpar biletele la avion degeaba, vreau sa imi dovediti ca aveti banii pregatiti si nu ii dati pe alta locatie la altcineva, sau cine stie cum doriti sa negociati pretul inchirierii vilei de Revelion.

Va dati seama mai am clienti interesati si nu pot risca sa nu le raspund de aceea vreau sa ma asigur de un adevarat client.
Pentru asta vom folosi sistemul de plata Western Union, pentru ca este cel mai cunoscut sistem de plata din lume.

Nu vreau sa imi trimiteti mie banii, pentru ca nu ma cunoasteti si nici eu nu va cunosc. Simplu si util. Mergeti la un oficiu Western Union (oficii Western Union se gasesc la casele de schimb valutar sau la posta) si trimiteti cei 1000 euro (chiria de Revelion a vilei) pe numele unei rude de-a dumneavoastra (frate, sora, mama, tata, var, etc).

Banii trebuie sa ii trimiteti cu destinatia Grecia, pentru ca eu sa pot verifica transferul de aici. Ruda dumneavoastra nu trebuie sa fie in Grecia, pentru ca o sa trimiteti banii doar fictiv, ca sa ii verific si ca sa fiu sigura ca nu ii dati pe alta chirie sau intre timp sa va razganditi.

In acest timp, eu voi ajunge in Romania, mergem impreuna si retrageti banii de la Western Union si mi-i inmanati personal sau in fata notarului, asta dupa ce am incheiat actul aditional de inchiriere la notar si v-am predat vila la cheie.

Cum trebuie trimis prin sistemul Western Union:

Nume destinatar bani: O ruda a dumneavoastra (frate; mama; sotie; sot; tata; sora; coleg etc, cineva de incredere)

Tara destinatie bani: Grecia

Suma: 1000 euro (reprezentand chiria pe cele 4 zile de Revelion 2011- 2012)

Pentru a trimite bani prin Western Union nu aveti nevoie de un cont. Mergeti doar cu buletinul. Dureaza doar 5 minute sa trimiteti.

Comisionul Western Union este suportat integral de mine, din plata chiriei, fara probleme.

Dupa ce verific transferul si daca este ok, imi iau liber la serviciu si cumpar biletele de avion pentru revenirea in tara si perfectarea contractului de inchiriere cu dumneavoastra la notar sau act de mana, dupa cum doriti, asta in caz ca doriti sa decontati acest eveniment.

Scuze pentru aceasta masura de siguranta, dar nu vreau sa mai vin degeaba pana in Romania si sa pierd iar bani. Vreau sa ma asigur de un adevarat chirias.

Ps. Eu imi pot achizitiona biletul de avion chiar maine, pentru a veni si a perfecta actul notarial in prezenta ambelor parti precum si predarea vilei.

Comisionul notarului va fii suportat integral de mine.
O zi buna si astept raspuns
."

I-am raspuns:

"Buna ziua,

Dumneavoastra cum vizualizati tranzactia? Eu oricum pot sa retrag banii imediat! Am intrebat si alti colegi si se pot face fraude si asa, nu ma cunoasteti, nu va cunosc, dar la ce se intampla in ziua de azi....

E putin cam ciudat si nu stiu cum va ajuta lucrul asta, eu lucrez la banca si pot face un ordin de plata si va arat depunerea din contul meu, va scanez si va arat foaia de depunere pe contul meu de euro!

Am acesti bani doar eu acum, nu trebuie sa-i mai sun pe ceilalti ca sa strang banii! Chiar nu aveti nici o ruda in tara cu care sa discutam si sa platim un avans?

Multumesc!"

Am primit urmatorul raspuns:

"Buna ziua,

Banii depusi la Western Union se verifica online pe site-ul lor, cu numele destiantarului si cel al expeditorului, fara a imi comunica codul personal si secret emis de la Western Union, numit MTCN si format din 10 cifre.

Acest cod este folosit la ridicarea banilor de catre destinatar. Va puteti interesa la Western Union pentru aceasta informatie, daca nu ma credeti.

Deasemenea, comisionul Western Union este suportat de mine integral. Exista varianta a doua,  cand puteti depune pe numele meu cu destinatie Grecia si nu imi furnizati numarul de control si secret numit MTCN decat dupa ce ati luat vila in primire si este perfectat actul notarial.

In acest fel, la reintoarcerea mea in Grecia eu imi voi ridica banii reprezentand chiria pentru Revelion dupa cum am si vorbit de la inceput.

Totul este ok , ma voi invoi de la serviciu in cursul zilei de astazi pentru a imi achizitiona biletul de avion pentru venirea mea in tara si a perfecta contractul de inchiriere la notar.

Eu maine pot fii in tara pentru vizionarea vilei si joi, vineri la prima ora incepem demersurile pentru incheierea contractului de inchiriere la notar precum si predarea vilei...

Dupa incheierea contractului si predarea vilei mergem impreuna si va retrageti banii de la Western Union, pentru a imi inmana chiria pentru trecerea in noul an (Revelion), dupa bine cum am stabilit de la inceput.

Vila este renovata de curand si doresc chiriasi responsabili, deoarece am cheltuit o mica avere pentru renovarea ei.
Sunt o persoana serioasa si atasez copie.... Doresc seriozitate maxima din partea ambelor parti.

O zi placuta va doresc in continuare si astept raspuns.
M...S....
"

Am primit pe mail atasata o copie dupa buletin, am verificat-o in biroul de cedite, am aflat nr de mobil si am vorbit cu o doamna care a fost surprinsa de telefonul meu, mi-a zis ca nu are nici o vila si in plus acum o luna a fost tot asa sunata de catre o doamna de la o banca, pentru un apartament si era aceiasi poveste cu Grecia!

E clar ca se falsifica buletine si ca au pe cineva in interior la Western Union Grecia.

V-am trimis dumneavoaastra cazul, daca puteti face ceva ca sa trageti un semnal de alarma, doamna pe care am sunat-o o sa mearga la politie, spera sa rezolve ceva!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
A incercat sa scape de taxe, iar acum e cercetat pentru evaziune fiscala de 2,2 milioane de lei
A incercat sa scape de taxe, iar acum e cercetat pentru evaziune fiscala de 2,2 milioane de lei

Administratorul unei firme de comerţ din Deva este bănuit că a înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de cereale pentru a nu plăti taxe şi impozite.

Patronii aradeni au “uitat” sa declare 50 de milioane de lei din TVA
Patronii aradeni au “uitat” sa declare 50 de milioane de lei din TVA

Controalele Fiscului aradean la firme au scos la iveala un prejudiciu de 50 de milioane de lei din nedeclararea si neplata TVA, in primele zece luni.
 

Sute de oameni din Constanta au platit zeci de mii de euro pentru apartamente care nu exista
Sute de oameni din Constanta au platit zeci de mii de euro pentru apartamente care nu exista

Visul de a avea o casa noua se transforma pe zi ce trece intr-un cosmar pentru sute de oameni din Constanta. Iar cei care le-au vandut locuintele pe hartie nu au fost trasi la raspundere, cu toate ca oamenii au depus nenumarate plangeri.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.