Proteste in Bucuresti. Revolutionarii cer demisia Guvernului Boc si alegeri anticipate

Dată publicare: 07-12-2011 13:25
Dată actualizare: 02-11-2012 06:28


Aproximativ 300 de revolutionari au organizat astazi un protest spontan in Bucuresti, dupa ce au incercat fara succes sa obtina autorizatie pentru a protesta in Piata Universitatii - kilometrul "0" al democratiei.

Astfel, in jurul orei 13.30, jandarmii incercau sa-i dirijeze pe revolutionari catre Piata Constitutiei. Mai multe forte de ordine erau concentrate in zona Pietei Universitatii, unde se aflau manifestantii.

Revolutionarii, veniti din mai multe zone ale tarii, nu au obtinut autorizatie pentru a protesta din partea municipalitatii pentru Piata Universitatii, ci doar pentru Piata Constitutiei.

Pentru cateva minute cei peste 300 de revolutionari au devenit violenti, cerand plecarea unei echipe de televiziune, care s-a pronuntat pentru retragerea indemnizatiilor de revolutionar. Revolutionarii sustin ca nu ii intereseaza beneficiile materiale, revendicarile lor fiind de natura politica.

Ei cer demisia Guvernului Boc si organizarea de alegeri anticipate. La un moment dat, intre revolutionari si fortele de ordine a izbucnit o altercatie, potrivit Mediafax, dupa ce jandarmii au intervenit pentru eliberarea carosabilului blocat de participantii la protest. Unii dintre revolutionari au reclamat ca jandarmii au folosit in timpul interventiei gaze lacrimogene.


VIDEO PROTVPLUS.RO