Tavanul unei scoli din Galati a inceput sa se prabuseasca. O profesoara a fost ranita si zeci de elevi sunt in pericol

Dată publicare: 15-10-2015 17:34
Dată actualizare: 18-10-2015 00:16


O lucrare facuta de mantuiala pune in pericol, in fiecare zi, zeci de copii dintr-o scoala din judetul Galati.

Tencuiala de pe tavan cade in fiecare dintre cele 5 clase si in laborator, desi nu a trecut nici macar un an de la inaugurarea salilor. O profesoara de sport a fost deja ranita de o bucata de zidarie.

In scoala vin zilnic zeci de copii, de la gradinita, la clasa a opta. Parintii sunt ingroziti pentru ca scena prabusirii tavanului s-a petrecut deja de patru ori intr-un an, de cand a fost dat in folosinta noul corp de scoala.

Directoarea a anuntat inspectoratul si firma de constructii, care a refacut tancuiala in doua sali, insa incidentele similare continua in celelalte incaperi si nimeni nu se mai simte in siguranta. Intre timp, constructorul, o societate comerciala din Constanta, a intrat in insolventa. Lucrarea a costat 1,3 milioane de lei, suma platita de Ministerul Educatiei cu bani de la Banca Mondiala.

Tencuiala de pe tavan a inceput sa cada chiar inainte de a fi receptionata lucrarea. Constructorul a remediat problemele, dar sirul incidentelor a continuat. Acum doua zile, o profesoara de sport a fost ranita, in fata elevilor.

Prof. Dorina Buruiana, profesor Educatie Fizica: S-a auzit un zgomot si m-am trezit cu tencuiala pe cap.  Am iesit imediat cu copiii afara. Intr-adevar, eu am fost lovita - bine ca n-a fost mai rau - la picior, la cap si pe umar.

Si in celelalte sali de clasa nou construite au aparut deja pete pe tavan, asa ca profesorii au preferat sa renunte provizoriu la acestea, pentru a nu risca nimic.

Prof, Florentina Armencea, director Scoala, comuna Rediu: Cei de la grupa mijlocie si grupa mare vor invata in alta locatie, iar cei de la nivelul primar invata dupa amiaza.

Marioara Miron, educatoare: Parintii sunt foarte revoltati, parintii se tem si ei. Ne facem cruce in fiecare zi, la pranz, cand plecam, ca nu s-a intamplat o tragedie. Treaba romaneasca.
Multi parinti au renuntat sa isi mai duca la scoala copiii, in special pe cei mici, de la gradinita. Pana cand nu garanteaza cineva pentru siguranta lor, prefera sa ii tina acasa.

Mama: Toate ne-am speriat si nu mai lasam copiii pana nu se remediaza problemele. Deci ii tineti acasa? Nu-l mai dau, pana nu se face.

Firma de constructii care a ridicat cladirea este din Constanta si, intre timp, a intrat in insolventa. Un reprezentant al societatii a promis, insa, conducerii scolii ca va trimite o echipa sa repare tavanele.

 

Tags: scoala, tavan, galati,


VIDEO PROTVPLUS.RO