Tatal copilotului Razvan Petrescu povesteste cosmarul prin care a trecut ore bune dupa ce fiul l-a sunat din avionul cazut
Cat de greu poate fi pentru un parinte sa primeasca un telefon in care fiul sau il anunta ca s-a prabusit cu avionul si este grav ranit? Tatal copilotului Razvan Petrescu a trecut prin acest cosmar.
De la momentul prabusirii si pana si-a vazut baiatul in ambulanta, tatal copilotului a stat cu inima stransa de emotie, durere si neputinta pentru ca nu-si putea ajuta copilul.
Au fost si momente in care a crezut ca n-o sa mai vorbeasca niciodata cu Razvan, pe care tocmai el l-a invatat sa zboare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Copilotul Razvan Petrescu a apucat sa isi sune parintele imediat dupa prabusire.
Dan Petrescu, tatal copilotului: "A apelat intai la 112, la 15:51, dar probabil nu a putut sa intre in legatura ca in acelasi minut dupa aia e apelul catre mine. Mi-a spus: Am avut accident cu avionul pe undeva prin muntii Apuseni. Primul lucru l-am intrebat: esti ranit? Da, sunt ranit. Zic: Unde? - La picioare! A zis el, picioarele il dor. L-am intrebat: Trebuie sa anunt eu organele de cautare, salvare? Zice: Da, ca eu nu pot. Atunci am inchis imediat".
Dan Petrescu este instructor de zbor si cunoaste sistemul asa ca imediat a inceput sa ceara ajutor.
"Noi avem o procedura clara, nu ca ceilalti, avem clar pe cine trebuie sa sunam in asemenea situatii, ce trebuie sa anuntam si cum. Am anuntat directorul general al inteprinderii care la randul lui a alertat serviciile de urgenta si de cautare", a mai spus barbatul.
Dupa ce a anuntat accidentul, a incercat sa ia din nou legatura cu fiul sau, dar n-a mai reusit. Cel mai probabil i se descarcase telefonul. Dar tatal copilotului s-a gandit la ce e mai rau.
"Va dati seama ce a fost in mintea mea, m-am gandit ca s-a intamplat o catastrofa, ca a apucat sa-mi dea telefon, e blocat in avion si a luat foc. Cele mai groaznice momente au fost acele ore in care ii vedeam cum bajbaiala aia, cum nu reuseau sa-i gaseasca", a mai spus tatal copilotului.
Desi au trecut trei zile de la accidentul oribil din Apuseni, in mintea tatalui se deruleaza fara incetare momentele de groaza.
"Eu l-am intrebat la telefon. Cine se vaita? Mi-a spus Adi Iovan, mi-a spus ca l-a auzit cand si-a tras ultima suflare", marturiseste Dan Petrescu.
Timp de sase ore, barbatul a simtit ca inebuneste. Asista furios si totodata neputincios la operatiunea de cautare. Incepuse sa isi reproseze momentul in care si-a dus fiul pe cand avea 15 ani la aerodrom sa il invete sa zboare.
"Eu i-am fost primul instructor, eu i-am pus mansa in mana si incepuse sa imi para rau in momentele astea ca i-am bagat microbul in sange", mai spune omul.
Barbatul s-a linistit abia cand si-a vazut copilul urcat in ambulanta.
"Am vazut cu ochii mei cat a putut sa tremure acolo in zapada si am auzit declaratiile celor care i-au gasit, hainele erau fleasca, ca au stat 6 ore, dupa aia cum a fost transportat cu fracturi, de la picioare pana la fata. Deci nu numai la picioare are, e tot plin de fracturi", a spus tatal copilotului.
Barbatul stie ca sute de oameni aflati in padure in acea noapte au facut eforturi uriase sa ii gaseasca.
Razvan Petrescu facea zboruri umanitare de cativa ani si majoritatea alaturi de Adrian Iovan. Mai avea cateva ore de pregatire si se putea face comandant. Cand s-a trezit, prima intrebare catre medici a fost daca va mai putea zbura.
Copilotul Razvan Petrescu, in varsta de 23 de ani, urmeaza ca vineri, cel mai probabil, sa fie operat la ambele picioare, unde are fractura de femur. Este sedat si tinut sub supraveghere permanent.
Joi dimineata, medicul Catalin Pivniceru a suferit o interventie chirurgicala la nivelul nasului.
Ceilalti doi chirurgi: Valentin Calu si Sorin Ianceu sunt in stare stabila.
In fiecare zi, o echipa complexa de chirurgi, oftalmologi si ORL-isti evalueaza starea celor patru raniti.