Cele doua visuri pe care Aura nu si le-a mai indeplinit. Motii din Apuseni au fost alaturi de ea si pe ultimul drum. VIDEO
Aurelia Ion, tanara care ne-a parasit brutal in catastrofa aviatica din muntii Apuseni, a trait fiecare moment din scurta ei viata cu gandul ca intr-o zi va ajunge sa faca minuni pentru altii.
ORA 19:00: Tocmai aceasta daruire a purtat-o intr-acolo unde n-a mai putut fi salvata. Impresionati de destinul tragic, al acestei fete frumoase, peste o mie de oameni: colegi, prieteni, doctori, profesori si militari au condus-o pe ultimul drum si i-au soptit ramas bun. In multimea emotionata s-au strecurat si motii din Apuseni, oamenii bravi care au ajuns primii la epava si au purtat-o pe Aurelia pe brate pana la poalele muntelui. Pentru familia tinerei de 23 de ani, despartirea a fost coplesitoare.
Drapata in alb si acoperita cu flori, Aurelia a facut un ultim popas printre muritori ca sa primeasca in fata capelei, iertarea pacatelor pentru a-si putea continua apoi drumul lin catre cerulul care a vrut-o mai mult pentru el.
Cosciugul alb a fost depus pe catafalc iar alaturi o mana a asezat fotografia de care Aurelia era nespus de mandra - cea facuta in ziua in care a devenit militar. Aproape i-a stat mama, mangaind pierduta o alta poza cu fata ei adolescenta, puternica si zambitoare. In tot acest timp sora mai mare i-a asezat garoafe rosii, inghetate. In semn de respect militarii din Regimentul 30 Garda si Protocol Mihai Viteazu au ramas langa sicriu cu crestetul descoperit.
Cele doua surori in viata si fratele mai mic s-au strans dureros in jurul parintilor. Transfigurati, sprijinindu-se unii pe ceilaltii, au privit cum Aurelia s-a cufundat intr-un somn fara sfarsit.
La inmormantare au venit in grupuri tacute, imbracati in uniforma, si colegii de facultate. Iar prietena sa cea mai buna a tinut sa ii dea un ultim mesaj. Profesorul si mentorul ei a condus-o pana la catafalc.
''Si-a slujit cu devotament patria, incununandu-si parcursul cu jertfa suprema. Orice vei face, important este sa faci ''
Era motoul Aureliei care lupta sa demonstreze ca in Romania mai exista empatie, respect, onestitate. Din data de 21 ianuarie 2014 ea a fost inaintata in grad post mortem la gradul de locotenent, datorita participarii cu mult curaj in misiuni umanitare. Ofiterul student si-a pierdut viata in catastrofa aeriana din Muntii Apuseni.
Tanara odihneste deja alaturi de sfinti, au spus cu voce tremuranda si cei patru preoti militari care au condus ceremonia.
Peste o mie de oameni au ascultat amutiti slujba. Si in mintile tuturor a incoltit un singur gand. Cat si mai ales de ce a suferit aceasta copila, asteptandu-si salvarea ?
Padurarii din Horea, oamenii bravi care au luat pe umerii lor misiunea au venit astazi la Bucuresti sa ii aduca omagiul lor. Au coborat-o din munti si acum au lacrimat vazind-o coborand in mormant.
Tabloul a fost ridicat intr-un final de un ofiter, iar 6 soldati au purtat pe umeri "farama de om", spre locul de veci. Dintre sutele de militari din jur, numai unul s-a lasat coplesit de emotie. Restul au pastrat rigoarea si spun ca uniforma kaki e un blestem asumat... cei care o imbraca isi iau in serios rolul de a-i ajuta, la nevoie, pe ceilalti. Accepta astfel si riscul ca, incercand sa salveze, pot trece si ei in randul celor vesnici.
Ramas bun Aurelia!
ORA 13:00 "Locotenentul Aurelia Ion odihneste de acum alaturi de sfinti", sunt cuvintele spus de preoti si purtate apoi de toti cei prezenti la slujba. Padurarii care au coborat-o fara suflare din munti au tinut sa fie langa sicriu. Au fost alaturi de ea si colegii ei din programul de transplant.
Aura nu a reusit sa-si atinga doua visuri: unul, o cariera in trupele NATO, pentru a salva oameni in continuare. Cel de-al doilea, de a trai o iubire ca in filme.
Parintii si cei apropiati au ramas alaturi de Aurelia la mormant.
ORA 7:00 Cu ochii in lacrimi, cu flori si candele in maini, cu totii au fost impresionati de modul dramatic in care a plecat de pe aceasta lume studenta la Medicina Militara.
Aura, asa cum ii spuneau cei din familie, a murit cu lacrimile inghetate pe obraji, prizoniera intr-un infern din care putea fi salvata, daca autoritatile actionau eficient.
Cunoscutii au decis sa le fie aproape parintilor tinerei de 23 de ani si nu au mai contat distantele. Un domn, fost coleg de clasa cu mama fetei, a venit din Mioveni ca sa-si ia ramas bun de la cea care pentru el va ramane mereu o copila inocenta.
Vizibil marcati au fost si cei care au indrumat-o in cariera pe Aura. Doctorul Ioan Ancuta, de la Spitalul Cantacuzino din Capitala, i-a fost profesor in anul 3.
"Era un om simplu, care s-a dedicat meseriei si care a cazut la datorie. Sper sa inteleaga unii ca nu a murit in zadar. Si sper sa invatam ceva din asta. Eu m-am pus in locul ei, poate undeva eram si eu acolo sau puteam fi si eu acolo, intr-o actiune dinasta de voluntariat, la care nu te plateste nimeni, o faci pentru ca esti medic. Ironia sortii, noi avem o vorba, a murit cu zile, aici a murit cu ore...", a spus Ioan Ancuta.
Pentru colegi, Aura a fost mereu un model de urmat.
"Un om deosebit, a vrut sa ajunga cineva si a avut o situatie mai grea si totusi s-a ridicat pe puterile ei. Totdeauna a ajutat oameni. Ar trebuie sa plateasca cei care au gresit in situatia aceasta.", a spus un fost coleg.
Au venit sa-i aduca un ultim omagiu si necunoscuti, impresionati de tragedie.
Vedete si colegi ai pilotului Adrian Iovan, voluntari din serviciul de urgenta, dar si simpli trecatori au raspuns miercuri seara demersului lui Catalin Maruta si au aprins o candela pentru cele doua victime ale accidentului aviatic, in apropierea statuii Aviatorilor din Capitala.
"Trist, foarte trist! Am sperat ca ii vor gasi pe toti in viata, pacat si de ingerasul asta de 23 de ani! Dumnezeu sa-i odihneasca!", a declarat Rita Muresan.
"Am colegi, cu domnul Adrian Iovan, incredibil, e de nedescris... Am zburat 5 ani impreuna va dati seama, eram o echipa. Era un om foarte bun, un profesionist si profesor si prieten.", a adaugat Ana Ariesean.
"Orice voluntar care face garzi sau care se expune mediului de urgenta se expune si la riscuri. Nu prea stai sa te gandesti, daca ma sui acum pe ambulanta, o sa am accident, nu, tu te sui cu gandul de a face ce trebuie acolo.", a explicat Nicolae Stavre, voluntar.
Oficialii Ministerului Apararii Nationale au decis ca tanara, studenta la medicina militara, sa fie inaintata la gradul de locotenent. Inmormantarea Aureliei Ion va avea loc joi, la pranz, in Cimitirul Ghencea 3.