Tarom lansează cursele Iași - Timișoara și Cluj - Timișoara. Biletul costă 20 de euro

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

La o sută de ani de la Marea Unire, compania națională aeriană reia ofensiva pe cursele interne.

 Tarom a lansat duminică 2 curse naționale: Iași - Timișoara și Cluj - Timișoara. Asta în timp ce companiile low cost au renunțat la 2 curse interne.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Tarom a decis să unească pe calea aerului Ardealul, Moldova şi Banatul. Astfel, revine în lupta pentru cursele interne.

Noile curse vor fi luni, miercuri, joi şi duminică, iar preţurile încep de la 20 de euro. În afară de cele două curse, Tarom mai zboară în interiorul ţării de la Bucureşti spre Timişoara, Oradea, Cluj, Satu Mare, Suceava şi Iaşi.

Astfel, Tarom are cele mai multe curse interne, pe care operează de regulă cu avioane mici, de tip ATR. Dar vine din spate Blue Air, cealaltă companie românească, însă privată, de tip low cost. Aceasta operează cu avioane mari, de tip Boeing, şi are în acest moment curse zilnice de la Bucureşti la Iaşi şi Cluj.

De la Bucureşti la Oradea, cursele sunt de 6 ori pe săptămână, iar cursele interne spre Constanța sunt doar pe timpul verii.

Blue Air a anunţat de curând că renunţă la cursele de Timişoara spre Cluj şi spre Iaşi.

Şi Ryan Air a anunţat că renunţă la baza sa din Timişoara, unde avea o aeronavă.

Motivul ar fi performanța comercială slabă, spun reprezentanţii companiei. Cursa spre Bucureşti va fi operată din alte oraşe, de şase ori pe săptămână.

Şi compania low cost Wizz Air are o cursă internă: între Bucureşti şi Cluj. Nu zboară sâmbăta.

Wizz Air a suplimentat zborurile săptămânale pe ruta internă Cluj - Bucureşti în februarie, dar nu a anunţat deocamdată dacă intenţionează să lanseze şi alte curse naţionale

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO