Târg caritabil la Cluj-Napoca. Banii vor merge la tinerii din centrele de plasament
Un târg caritabil are loc în acest weekend în Cluj-Napoca. Oamenii sunt invitaţi să cumpere haine ori accesorii de la designeri autohtoni şi, în acelaşi timp să facă o faptă bună.
Cu banii adunaţi vor fi ajutaţi tinerii care, la 18 ani, trebuie să plece din centrele de plasament.
Haine, bijuterii, genți, pălării și produse pentru copii - este oferta variată de la târgul caritabil organizat la Cluj-Napoca. Iar clienţii nu au întârziat să apară - dornici să îşi împrospăteze garderoba, dar şi să facă o faptă bună.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mai bine de 30 de comercianţi sunt prezenţi la eveniment. Şi mulţi dintre ei oferă o parte din încasări pentru a-i susţine pe tinerii crescuţi în centre de plasament, care, ajunşi la vârsta majoratului, sunt nevoiţi să îşi facă singuri un rost în viaţă.
Alexandra Martin, director de creație: "Trebuie să găsim o variantă să îi susţinem, să încercăm să îi integrăm cât mai mult în societate şi, de ce nu, într-o meserie."
Doru Bogar, designer vestimentar: "M-am alăturat acestui eveniment din prisma faptului că şi eu am fost la o casă de copii în copilărie, acum mulţi ani. M-am alăturat cu o colecţie nouă evenimentului şi am decis să donez 25% din procentul din vânzări."
În plus, vizitatorii sunt invitaţi să facă donaţii. Iar banii adunaţi sunt folosiţi pentru a cumpăra apartamente în care tinerii care pleacă din astfel de centre pot locui temporar.
Claudiu Lingurar, director Asociația „Lumea ca lumea”: "Noi încercăm să le oferim o cameră într-un apartament. Ei să gestioneze singuri apartamentul, să gestioneze singuri finanţele şi, bineînţeles, pe parcursul unui an şi 5 luni, cât stau ei, urmează să ne demonstreze că strâng bani să se descurce, că merg la şcoală pe care au ales-o. Şi după aceea deschidem şi o şcoală de meserii şi acolo, bineînţeles, vorbim despre profesori, cursuri acreditate."
Târgul are porţile deschise şi astăzi.