Sute de studenți s-au înghesuit în toiul nopții să prindă loc la cămin. Cât costă cazarea
A fost forfotă mare, marți, la căminele Universităţii Tehnice din Cluj. Sute de tineri - veniţi din toate colţurile ţării - au luat cu asalt campusurile şi au vrut să se asigure că se vor caza în cele mai bune camere.
Spun că au ales viaţa de cămin pentru distracţie, dar şi din motive financiare. Preţurile încep de la 150 de lei pe lună.
Mulţi tineri s-au pus cu noaptea în cap în fata căminelor aşteptând cu mari emoţii să îşi cunoască viitorii colegi de cameră, dar să simtă şi cum este viaţa de student. Au stat răbdători la cozi, optimişti, cu vise îndrăzneţe şi bagaje pline-multe cu mâncare de acasă.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Reporter: De la ce oră ai venit?
Student: La 3 dimineaţa.
Reporter: Ce ţi-ai adus de acasă?
Student: În primul rând haine, în al doilea rând zacuscă şi în al treilea rând, dacă stau să mă gândesc, încălţări. În primul rând vreau să învăţ, în al doilea rând distracţie şi în al treilea rând tot distracţie.
Student: "Vin din Baia Mare şi am venit să mă cazez la cămin, sunt la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Parcă sunt entuziasmat şi da, am emoţii că poate sunt profesori naşpa. Comparativ cu o chirie, e foarte bine. Prietenii care stau în chirie plătesc undeva la 300 de euro."
Cei mai emoţionaţi au fost însă părinţii.
Părinte: "E singurul copil, îl mutăm de acasă, o parte din mine se mută cu el. I-am adus de toate, perne...să aibă. Viaţa de cămin e altfel, şi eu la vârsta mea am stat în cămin şi e altfel."
Odată ajunşi în cămin, tinerii şi-au împărţit paturile în camera unde vor petrece primul an de facultate.
Student: "Am intrat de vreo 3 minute, dar e ok, e destul de mare. Dulapurile sunt mici la câte haine avem noi.
Reporter: Aveţi multe bagaje?
Studentă: Da, cam 4 valize.
Reporter: Ce va fi cel mai greu?
Studentă: Presupun că, na, eu sunt obișnuită să am camera mea, baia mea...mâncarea mamei.
Universitatea Tehnică din Cluj a pus la dispoziţie şi anul acesta 5.000 de locuri de cazare în căminele din cele două campusuri din oraş. Există camere cu 2 sau 4 paturi, fiecare având baie proprie. În plus, există o chicinetă pe fiecare etaj, spălătorie, conexiune wi-fi dar şi supraveghere video.
Merela Boțan: "S-au investit peste 2 miliarde de lei în lucrări care au presupus hidorizolații, la cantine, la cămine, s-a intervenit la centralele termice, s-au fixat aleile din cele două campusuri, iar în căminul 5, un număr de 30 de camere au fost renovate complet. Refacerea completă băilor, a mobilierului din fiecare cameră."
Pentru că solicitările sunt uriaşe, reprezentanţii universităţii colaborează şi cu liceele din Cluj - care au internate - pentru a caza acolo o parte dintre studenţi.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!