Sute de oameni au protestat in Capitala pentru a condamna toate formele de violenta impotriva femeilor din Romania
Sute de oameni au participat sambata la un mars prin centrul Capitalei, pentru a condamna toate formele de violenta impotriva femeilor!
Anual, mii de femei din Romania cad victime partenerilor agresivi. De la violenta verbala se ajunge repede la cea fizica, si chiar la crima, iar sistemul actual nu le protejeaza suficient pe femei.
Ministerul Muncii si Familiei propune modificarea legii, astfel incat politistii sa poata da pe loc un ordin de interdictie, daca femeia este in pericol. Si tot agentii ar trebui sa intervina in astfel de situatii.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Elena a lasat in urma tot ce avea de frica sotului violent. Amenintata constant cu moartea si batuta, femeia nu a mai rezistat. Si-a luat copilul si a plecat fara sa se uite inapoi. A gasit adapost si consiliere intr-un centru pentru femei abuzate, unde a fost indemnata sa ceara ordin de protectie impotriva sotului.
"De cand am depus cererea , in doua zile am obtinut acest ordin, insa pana atunci am fost la politie cand sotul a facut mult scandal si m-a agresat fizic, iar cei de la politie mi-au inchis usa in nas spunandu-mi ca nu ma vad cu rani vizibile", povesteste Elena.
Ca sa dureze mai putin obtinerea acestui ordin, se modifica legislatia si politistii vor avea dreptul sa emita documentul in numai 24 de ore.
DRAGOS PASLARU, ministrul Muncii: "Atunci cand constata semne de violenta domestica: vanatai, lucruri sparte in casa, semne care ar putea indica violenta domestica, sa poata interveni imediat pentru a separa victima de agresor."
Insa ordinul de protectie nu este suficient. Pentru a-i descuraja pe agresori, este necesar ca politia sa trateze ca prioritati apelurile femeilor care reclama ca fostul partener incalca ordinul de protectie, iar suspectul, daca a gresit, trebuie sanctionat imediat.
Specialistii spun ca sunt necesare si bratarile electronice, care sa le indice politistilor unde se afla suspectul in orice moment.
De la inceputul anului si pana acum peste 8900 de sesizari privind infractiunea de loviri si alte violente in familie au fost depuse la politie. 1400 de femei au cerut ordine de protectie inmpotriva partenerilor abuzivi.
Din pacate, in lipsa unor masuri de supraveghere a agresorilor, peste 400 dintre aceste ordine au fost incalcate, iar unele au dus chiar la decesul victimelor.
Sursa: Pro TV
Etichete: victime, lege, violenta domestica, abuz, femei agresate,
Dată publicare:
15-10-2016 17:38