Cat de inutil este, de fapt, un ordin de restrictie. Cazul Danielei, pe care fostul sot o ameninta zilnic cu moartea

×
Codul embed a fost copiat

Violenta domestica este o realitate crunta a zilelor noastre si, din pacate, Romania ocupa un loc fruntas la acest capitol in Uniunea Europeana.

O tanara din Dambovita a divortat, deoarece, spune ea, barbatul devenea extrem de violent atunci cand consuma alcool.

Si dupa ce s-au despartit insa, traieste cu spaima, se plange ea, in ciuda unui ordin de restrictie obtinut de la politie.

Cei doi au divortat luna trecuta, dupa 11 ani de casnicie. Femeia, in varsta de 31 de ani, spune ca nu mai putea suporta violentele partenerului.

Daniela Banica, reclamanta: "Vine peste mine in casa, mi-e frica sa dorm acasa din cauza lui. M-a amenintat cu moartea. A zis ca ma omoara si pe mine, se omoara si el. Am obtinut un ordin de protectie, acum doua saptamani, impotriva sotului meu, pentru acte de violenta, injurii, calomnii."

Citește și
atac
A vrut sa ii dea foc judecatoarei. Gestul facut de un barbat dupa ce a fost acuzat ca si-a agresat nevasta. VIDEO
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Daniela Razorea, prietena femeii: "Eu am fost martor la ordinul de protectie si ma suna, ma ameninta, ca o sa vad eu ce o sa imi faca..."

Vecinii povestesc ca au asistat si ei la scene dramatice: "A luat un cutit si a alergat-o si ei i-a fost frica sa mai stea acasa si a plecat."

In continuare, fostii soti locuiesc insa in aceeasi casa. Amandoi apar in actul de proprietate, dupa ce si-au luat angajamentul fata de un pensionar ca vor avea grija de el in schimbul locuintei.

Tudor Sevastian, fostul proprietar al casei: "Mai aveau certuri, ei dormeau acolo, eu aici, si mai auzeam ca se duce sa bea."

Fostul sot, in varsta de 32 de ani, se apara si sustine ca altul ar fi motivul divortului.

Cornel Banica, fostul sot: "S-a ajuns la acest scandal din cauza banilor. A dat bani cu imprumut in tot satul, 80 de milioane la o prietena. A scos toti banii din CEC ai batranului, banii de inmormantare."

Instanta a emis un ordin de protectie pe numele barbatului, prin care acesta NU are voie se apropie la mai putin de 15 metri de fosta sotie. Cum nu a respectat hotararea magistratilor, este cercetat acum penal de politisti.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Suntem fruntasi la violenta domestica iar autoritatile au mainile legate. Cazul Petrutei:
Suntem fruntasi la violenta domestica iar autoritatile au mainile legate. Cazul Petrutei: "O sa se razbune pe familia mea"

Crima de pe Calea Victoriei aduce din nou in discutie violenta domestica, la care tara noastra ocupa un loc fruntas. Zilele trecute o alta femeie a fost atacata pe strada de fostul iubit, arestat acum pentru tentativa de omor.

A vrut sa ii dea foc judecatoarei. Gestul facut de un barbat dupa ce a fost acuzat ca si-a agresat nevasta. VIDEO
A vrut sa ii dea foc judecatoarei. Gestul facut de un barbat dupa ce a fost acuzat ca si-a agresat nevasta. VIDEO

In incercarea disperata de a obtine un verdict in favoarea sa intr-un caz de violenta domestica, un barbat din Brazilia a intrat in biroul judecatoarei si a amenintat-o ca ii da foc. Omul voia si sa se sinucida, detonand o bomba.

Violenta domestica, traditia mostenita dintr-o generatie in alta in satele Romaniei.
Violenta domestica, traditia mostenita dintr-o generatie in alta in satele Romaniei. "Eu am crezut ca asa se traieste"

DRAGOSTE CU VANATAI, partea I. Intram in culisele unui fenomen intalnit la tot pasul in tara noastra, care nu ne face mandrie si despre care preferam sa vorbim mai putin - violenta domestica.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.