Summitul NATO de la Sibiu a inceput: situatiile din Afganistan si Balcanii de Vest,aduse in discutie


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 12:00
Data publicarii: Sambata 15 Septembrie 2012 07:54
Categorie: Stiri actuale
nato sibiu

Acordurile fanfarei militare au rasunat aseara in tot Sibiul. Peste 300 de oficiali NATO s-au reunit in fosta capitala culturala europeana, unde incepe astazi SUMMIT-ul.

Sefii apararii din 28 de tari membre NATO vor discuta despre teatrele de operatiuni din Afganistan si Balcanii de Vest, dar vor face si planuri de viitor.

Extrem de seriosi, imbracati in uniforme militare, si cu sotiile la brat, cei 28 de sefi ai apararii din statele membre NATO n-au intarziat nici macar un minut la ceremoniile organizate in Piata Mare a Sibiului.

Nu doar oficialii NATO au urmarit spectacolul. Turistii, dar si localnicii au fost fascinati de exercitiile militarilor, dar si de parada, si au facut o multime de poze.

"A fost frumos, a fost de asemena o experienta de neuitat pentru noi. Venim din Asia si suntem aici pentru o intalnire oficiala si am vazut acest spectacol...", au declarat cativa turisti prezenti in aceasta perioada in Sibiu.

Festivitatile de ieri s-au incheiat cu o vizita la sediul primariei.

"Am povestit un pic ceva despre istoria Sibiului, despre Sibiu, despre capitala culturala si am avut impresia ca Sibiul le place.", a declarat primarul Sibiului, Kaus Johannis.

Pentru ca totul sa iasa ca la carte, cu doar cateva ore inainte de ceremonie, militarii faceau repetitii, iar cativa muncitori lucrau de zor. Unii aranjau pupitrul si verificau microfonul, altii fixau covorul de pe scena.

In aceasta dimineata, presedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels, si ministrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu, vor da stratul primei sesiuni de lucru in plen.

Conferinta se va incheia duminica, cu alegerea noului director general al Statului Major Militar International.

Sursa: Pro TV

Tags: nato, sibiu,

VIDEO PROTVPLUS.RO