Orase si sate inundate dupa ploile din ultimele ore. In Tulcea, masinile sunt luate de vartej in centrul orasului

×
Codul embed a fost copiat

Ploile torentiale din ultimele ore, au continuat sa faca ravagii, in toata tara. Puhoaiele de apa s-au revarsat pe strazi si case, in mai multe localitati.

Dupa o primavara nebuna, nici vara nu da semne ca ar fi mai potolita. Ploile torentiale fac ravagii in toata tara. In Tulcea, masinile au fost luate pe sus, ca niste jucarii, iar in Cluj, s-a circulat mai bine cu barca. In Hunedoara, gradinile oamenilor mustesc, iar la Comanesti, judetul Bacau, multi au fugit doar cu hainele de pe ei, din calea unei alunecari masive de teren.

Pana miercuri seara, este cod rosu de inundatii pe Barzava, in judetul Timis, insa atentionarea hidrologilor vizeaza toate raurile.

UPDATE 16:00 Imagini uluitoare au fost surprinse si in centrul orasului Tulcea: o masina este luata de un curent de apa si trasa intr-un vartej. Filmarea a fost realizata de Alexandru Croitoru si postata pe Facebook.

Ca intr-o chiuveta uriasa, apa stransa de pe strazile orasului Tulcea dupa ploaie, se scurge in aceasta canalizare cu tot cu o masina prinsa in vartej. Puterea valtorii a fost uriasa. Viitura a fost singura care a circulat pe strazi timp de cateva ore. Masinile au fost acoperite de apa in intersectii. Iar o piata, tot din Tulcea, a fost inundata subit si fructele si legumele au fost luate in viteza de suvoaie.

Citește și
inundatii
Zeci de case inundate, copaci rupti si drumuri pline de noroi, in Capitala si in unele zone din tara. Furtuna a facut prapad
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Cativa tineri cu umor, din Cluj au iesit marti in ploaie, pe strazi, cu barcile de rafting. Imediat au tras atentia trecatorilor care i-au fotografiat in timp ce baietii vasleau amuzati pe strada Ceahlau din cartierul Zorilor. In mai multe zone din oras, sistemele de canalizare nu au mai facut fata cantitatilor mari de apa si au refulat. Pompierii au fost nevoiti sa intervina si cu autospeciale ca sa ii ajute pe unii soferi sa iasa cu masinile din apa. Peste 80 de apeluri au fost inregistrate la 112, in doar cateva ore.

La Craiova un pasaj a fost inundat, dar si cateva locuinte. Iar in Bacau, zece familii sunt nevoite sa-si paraseasca locuintele, pentru ca un val de pamant, de pe munte, aluneca amenintator. De joi insa, vremea trece la cealalta extrema - vine canicula. Sunt anuntate 35 de grade la umbra.

Vremea rea a continuat sa faca ravagii in tara. Ploile torentiale parca au inghitit luni seara strazile din Craiova. Si un pasaj rutier a fost inundat cat ai clipi. Masinile au fost acoperite de apa pana la jumatate, iar soferii au facut cale intoarsa printre suvoaie.

Vestul tarii este sub avertizare meteorologica de vreme rea. De luni seara, de la ora 18, judetul Timis a fost sub cod portocaliu de inundatii, valabil pentru unele rauri. Pe drumul care leaga Timisoara de Lugoj pompierii au intervenit astazi, dupa ce soseaua a fost inundata. A plouat si in judetul Arad de luni seara si mai multe curti si gospodarii au fost inundate.

Un autobuz in care se aflau 28 de persoane a fost surprins de o viitura, in judetul Hunedoara. Pompierii au intervenit imediat si au reusit in cele din urma sa ii duca la adapost pe toti pasagerii. Au folosit un camion cu care au putut inainta prin apa care depasea o jumatate de metru, pe anumite portiuni.

Tot in judetul Hunedoara, pompieri din doua judete, jandarmi dar si localnici intervin de cateva ore bune pe malul Crisului Alb, unde nivelul apei a depasit cu zece centimetri cota de inundatie. Se construiesc diguri care sa protejeze localitatile din zona si in acelasi timp, pompierii au pus in functiune mai multe motopompe.

De marti, judetul Timis a intrat in cod rosu de inundatii pe raul Barzava, in zona localitatii Gataia, unde in anii trecuti, pagubele produse de ape au fost foarte mari. Si in Bihor au fost inundate mai multe gospodarii.

Si de data asta apele s-au revarsat in case si in curti, spre disperarea localnicilor. Aceste imagini surprind rapiditatea cu care, intr-un interval de 10 minute, pamantul se misca si vine amenintator catre un cartier de case din orasul Comanesti, judetul Bacau.

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile o parte din munte a luat-o la vale, iar aceste imagini surprinse de o drona arata cum un val urias de pamant "se indreapta" catre zona cu case.

Desi autoritatile incearca sa ia masuri, in realitate sunt neputincioase, asa ca localnicii au fost nevoiti sa plece.

Localnic:”Fugim ce putem sa facem altceva? E periculos daca vine toata asta de vale ne acopera aici”.

Localnic: “Ce sa facem cu ce sa ne protejam? Stai in calea la atata pamant? Mai ales unde-s casele astea la vale mai sunt 50 de metri pana la ele.

In urma furtunilor, peste 700 de pompieri au actionat la nivelul intregii tari ca sa tina stuatia sub control dupa cantitatile mari de apa care s-au revarsat.

De miercuri, vremea se indreapta, spun meteorologii, iar pentru ca avem o vara a extremelor, de joi vine canicula. Ramane insa pericolul de inundatii pe raurile umflate de ploi pentru cel putin o zi, anunta hidrologii.
 

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Un cartier din Romania se naruie sub privirile localnicilor, din cauza alunecarilor de teren:
Un cartier din Romania se naruie sub privirile localnicilor, din cauza alunecarilor de teren: "Curge ca o lava vulcanica"

Este alarma intr-un cartier din orasul Comanesti, din Bacau, unde, in urma ploilor, au inceput sa o ia la vale portiuni cu arbori cu tot, din muntele care strajuieste asezarea.

Zeci de case inundate, copaci rupti si drumuri pline de noroi, in Capitala si in unele zone din tara. Furtuna a facut prapad
Zeci de case inundate, copaci rupti si drumuri pline de noroi, in Capitala si in unele zone din tara. Furtuna a facut prapad

Ploile torentiale din ultimele 24 de ore au facut ravagii in toata tara. Puhoaie de apa au inundat strazi si case in mai multe localitati, dar si in Capitala.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.